αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πέντε πράγματα που μακάρι να ήξερα πριν γίνω CEO»: Ένας πετυχημένος CEO αποκαλύπτει (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πέντε πράγματα που μακάρι να ήξερα πριν γίνω CEO»: Ένας πετυχημένος CEO αποκαλύπτει (ΒΙΝΤΕΟ)

Προχωρώντας στην επαγγελματική σου διαδρομή, παίρνεις εμπειρίες που σε κάνουν καλύτερο. Και βλέπεις κάποια πράγματα από διαφορετική οπτική. Τι θα έλεγες όμως αν γνώριζες το πως θα κινηθείς, από πριν; Μια φράση λέει ότι είναι χρήσιμο να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων.

Πατώντας σε αυτή τη λογική, ο CEO της μεγάλης εταιρίας στο πεδίο της Υγείας, Ortho Clinical Diagnostics, Martin Madaus, παραθέτει τις εμπειρίες του. Συγκεκριμένα, μιλά για τα 5 πράγματα που θα ήθελε να ξέρει πριν γίνει CEO. «Μπορεί να είναι αργά για εμένα, για να λάβω αυτές τις συμβουλές. Αλλά ελπίζω να βοηθήσουν εσάς» λέει ο ίδιος στο τέλος του βίντεο. Τα 5 tips του είναι τα εξής:

1- Δεν είσαι oneman show: Όταν αναλάβεις τη θέση του CEO, κανείς δεν ενδιαφέρεται αν έχεις καλή προϋπηρεσία. Θέλουν να δουν αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα. Πάρε τους κατάλληλους συνεργάτες, ακόμα και πριν δεις όλα τα challlenges που έχεις μπροστά.

2- Το «βουνό» που έχεις μπροστά σου είναι μεγαλύτερο από ότι δείχνει: Θα είναι δύσκολος δρόμος. Βεβαιώσου ότι έχεις τις αντοχές να το κάνεις. Εδώ είναι χρήσιμο, να κρατήσεις τα δικά σου χόμπυ και να κάνεις πράγματα που θέλεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

3- Δίκτυο: Δεν τα ελέγχεις όλα. Πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με πελάτες, αναλυτές ή συνεργάτες. Φτιάξε ένα καλό δίκτυο και κινήσου έξυπνα. Δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης.

4- Σωστή εταιρική κουλτούρα: Πολλοί άνθρωποι είναι πιο ικανοί από ότι νομίζουν. Αποδέξου τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Και κάνε τους όλους να βγάλουν την δημιουργικότητα τους.

5- Βάλε στην άκρη το «εγώ» σου: Όπως είπαμε, χρειάζεσαι σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Δεν είσαι παντογνώστης. Βρες συνεργάτες που μπορεί να έχουν ακόμα και διαφορετικές οπτικές, σε σχέση με εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 11 =