αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις τώρα την δική σου επιχείρηση. Ειδικά αν είσαι στα 20s σου

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις τώρα την δική σου επιχείρηση. Ειδικά αν είσαι στα 20s σου

Μπορεί να γυρίζει στο μυαλό σου εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα της κρίσης, οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες. Μια από τις «διεξόδους» που βρίσκουν πολλοί νέοι Λοιπον, είναι η δημιουργία μιας δικής τους επιχείρησης. Ακόμα κι αν στην χώρα μας υπάρχει η άποψη που λέει ότι ένας άνθρωπος π.χ. 22 χρονών… δεν μπορεί να διαχειριστεί το δικό του project.

Μπορεί το οικονομικό περιβάλλον να μην είναι το ιδανικό. Μπορεί κάποιοι να σε θεωρούν «μικρό», ωστόσο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση. Δεν το πιστεύεις; Δες 5 λόγους που ίσως σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.

1# Δεν έχεις υποχρεώσεις: Είσαι στην κατάλληλη φάση. Αν είσαι 20-25-27 χρονών στην Ελλάδα, πιθανότατα μένεις με τους γονείς σου, δεν έχεις παιδιά να περιμένουν να τους δώσεις φαγητό, και δεν έχεις λογαριασμούς να τρέχουν. Δεν έχεις δηλαδή υποχρεώσεις που πιθανόν θα έχεις σε μερικά χρόνια. Τώρα μπορείς να πάρεις τα ρίσκα σου.

2# Έχεις χρόνο: Για τους παραπάνω λόγους, έχεις και περισσότερο χρόνο για να «τρέξεις» ένα δικό σου project. Ακόμα κι αν για κάποιο χρονικό διάστημα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ έντονα, δεν θα γκρεμιστεί… η οικογενιακή σου γαλήνη.

3# Έχεις τις ιδέες (και μπορείς να το κάνεις διαφορετικά): Είναι η ηλικία στην οποία έρχονται συνήθως οι καλύτερες ιδέες. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες ξεκίνησαν την διαδρομή τους όταν ήταν αρκετά νέοι- πολλοί ήταν ακόμα φοιτητές. Τώρα μπορείς να δεις όλα όσα υπάρχουν γύρω σου, και να δοκιμάσεις να τα κάνεις ακόμα καλύτερα, με τον δικό σου τρόπο.

4# Η τεχνολογία τα κάνει λίγο πιο εύκολα: Σκέψου ότι όταν ξεκίναγαν οι μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos ή ο Steve Jobs, τα τεχνολογικά δεδομένα ήταν πολύ πιο «φτωχά». Τώρα είναι όλα πιο εύκολα. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα digital project μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και να προσπαθήσεις να προσελκύσεις πελάτες ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου.

5# Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα είσαι κερδισμένος: Ναι, υπάρχει και το σενάριο της αποτυχίας. Και τότε όμως θα είσαι κερδισμένος. Θα έχες λάβεις χρήσιμες εμπειρίες και μαθήματα. Στην συνέχεια θα μπορείς να προσπαθήσεις ξανά. Η επιτυχία θα έρθει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =