αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν δεν έχεις)

Πέντε κινήσεις για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν δεν έχεις)

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο στον δρόμο προς την επιτυχία. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση καταφέρνουν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή και να κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων. Τι γίνεται όμως όταν βρεθείς κάπου, και νιώσεις ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Για παράδειγμα, μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, συζητώντας με έναν «δύσκολο» συνάδελφο ή συμμετέχοντας σε ένα κρίσιμο meeting.

Κι όμως, μπορείς να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν αισθάνεσαι και τόσο σίγουρος. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις σωστά το σώμα σου. Εδώ είναι 5 συγκεκριμένες κινήσεις, για να δείχνεις πάντα γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

1# Επαφή με τα μάτια. Όταν μιλάς στους άλλους, κοίτα τους στα μάτια. Μην κοιτάς αλλού στον χώρο ή στην οθόνη του κινητού σου. Έτσι θα δείχνεις σίγουρος για τον εαυτό σου. Ενώ παράλληλα θα κάνεις τους άλλους να νιώθουν σημαντικοί. Και θα σε σεβαστούν.

2# Καλή χειραψία. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε όταν συναντάμε κάποιον. Δεν έχει σημασία να είναι ένα άγνωστο άτομο ή κάποιος που γνωρίζουμε. Κάνε μια δυνατή και σταθερή χειραψία. Αρκεί να μην το παρακάνεις…

3# Ακούμπα ελαφρά τον ώμο του άλλου. Μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια της χειραψίας, αλλά και πιο μετά. Κάπως έτσι, θα συνδυάσεις δύο πράγματα: Δείχνεις την εμπιστοσύνη σου προς το άλλο άτομο, ενώ την ίδια στιγμή βγάζεις μια ζεστασιά. Με αποτέλεσμα το άλλο άτομο να νιώσει μια μεγαλύτερη συμπάθια για εσένα.

4# Πάρε χώρο με τα χέρια σου. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι, μην διστάσεις να έχεις τα χέρια σου πιο ανοιχτά, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο χώρο. Είναι κάτι που επίσης δείχνει αυτοπεποίθηση. Και εδώ βέβαια δεν χρειάζεται να το παρακάνεις.

5# Στάσου όρθιος. Αν μιλάς σε ακροατήριο, φρόντισε να στέκεσαι όρθιος, με ευθεία στάση του σώματος. Μην κάθεσαι πάνω σε κάποιο αντικείμενο που υπάρχει τριγύρω και μην στηρίζεσαι σε κάποιον τοίχο, ακόμα και όταν ακούς τους άλλους να σου κάνουν π.χ. ερωτήσεις. Να δείχνεις γεμάτος ενέργεια και με ενδιαφέρον για τα όσα λέγονται στην αίθουσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =