αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καθημερινά πράγματα που σου τρώνε χρόνο χωρίς να το καταλάβεις

Πέντε καθημερινά πράγματα που σου τρώνε χρόνο χωρίς να το καταλάβεις

Είναι ένα σκηνικό στο οποίο πιθανότατα έχεις βρεθεί: Η εργάσιμη ημέρα μόλις τελείωσε, ο χρόνος έφυγε, και για ακόμα μια φορά δεν κατάλαβες… πως άδειασε η κλεψύδρα. Πιθανότατα, ο χρόνος σου ξοδεύτηκε σε «μικρά» πράγματα που κάνεις καθημερινά. Και χωρίς να το καταλάβεις σε αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά σημαντικά tasks.

Το It’s Possible έφτιαξε μια λίστα. Εδώ θα δεις μερικές τέτοιες συνήθεις που πιθανότατα έχεις καθημερινά και σε βγάζουν από τον δρόμο της παραγωγικότητας.

1# Multitasking: Το έχουμε ξανά πει. Όσοι προσπαθούν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, συνήθως καταλήγουν να ξοδέψουν τον χρόνο τους, χωρίς μάλιστα να είναι παραγωγικοί.

2# Email: Ζούμε στην εποχή των emails. Αν απορροφηθείς εκεί, θα δεις επίσης τον χρόνο σου να φεύγει χωρίς να το καταλάβεις. Καθόρισε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία θα τσεκάρεις τα emails σου.

3# Social media: Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τα παραπάνω.

4# Meetings: Επίσης γίνονται πολλά, ανεξάρτητα από το επαγγελματικό πεδίο στο οποίο είσαι. Φρόντισε να συμμετέχεις σε αυτά που πραγματικά «ταιριάζεις» θεματολογικά.

5# Πολλά διαλείμματα: Τα διαλείμματα είναι σημαντικά. Μπορούν να «καθαρίσουν» το μυαλό σου και να σου δώσουν την ενέργεια για να συνεχίσεις. Όμως αν κάνεις συνεχώς διαλείμματα, θα ξοδέψεις τον περισσότερο χρόνο σου χωρίς να βγάλεις την δουλειά που θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − two =