αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε διάσημοι δισεκατομμυριούχοι που δεν πήραν ποτέ πτυχίο πανεπιστημίου

Πέντε διάσημοι δισεκατομμυριούχοι που δεν πήραν ποτέ πτυχίο πανεπιστημίου

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το να έχεις ένα πανεπιστημιακό πτυχίο μπορεί να σου ανοίξει επαγγελματικές πόρτες. Μάλιστα, συνήθως αυτοί που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο καλό πανεπιστήμιο, βρίσκουν πιο έκυολα δουλειά από εκείνους που δεν διαθέτουν το «χαρτί». Η πρώτη κατηγορία έχει τις προοπτικές να αμοιφθεί και καλύτερα.

Όλα αυτά μπορεί να είναι σωστά, υπάρχουν όμως και οι μεγάλες εξαιρέσεις. Το CNBC, συγκέντρωσε τις περιπτώσεις 5 γνωστών επιχειρηματιών (και δισεκατομμυριούχων), οι οποίοι δεν πήραν ποτέ πτυχίο πανεπιστημίου. Παρά το συγκεκριμένο γεγονός, κατάφεραν να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία.

Πρόκειται για τους Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Richard Branson και John Paul DeJoria. Ο ιστορικός ιδρυτής της Apple, μπήκε στο πανεπιστήμιο Ore του Πόρτλαντ. Έμεινε εκεί μόνο για ένα εξάμηνο, αφού στη συνέχεια δεν είχε άλλα χρήματα στη τσέπη του και αποφάσισε να δουλέψει.

Οι Zuckerberg και Gates, όπως πολλοί γνωρίζουν, ήταν κάποτε φοιτητές στο Harvard. Εντάξει, σε διαφορετικές περιόδους. Αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Και οι δύο αποχώρησαν πριν το τέλος των σπουδών τους. Στη συνέχει έφτιαξαν δύο… γνωστές εταιρίες: το Facebook και την Microsoft. Και φυσικά «εκτοξεύτηκαν».

Έχουμε και τους ακόμα πιο «εναλλακτικούς». Οι Richard Branson και John Paul DeJoria δεν μπήκαν καν σε κάποιο πανεπιστήμιο. Ο Branson, άφησε στο σχολείο στο γυμνάσιο, για να δημιουργήσει την πρώτη του επιχείρηση, το Student magazine. Στη συνέχεια βέβαια ίδρυσε το Virgin Group και η ιστορία από εκεί και πέρα είναι «χρυσή». Από την άλλη, ο DeJoria πήγε στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αμέσως μετά το γυμνάσιο. Αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δημιούργησε την εταιρία περιποίησης μαλλιών Paul Mitchell Systems και το brand τεκίλας Patrón Spirits Co. Σήμερα, είναι δισεκατομμυριούχος.

Οι ιστορίες αυτών των γνωστών ανθρώπων, δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την επιτυχία. Ακόμα και αν κάποιος δεν τα πάει καλά σε επίπεδο σπουδών, υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι σπουδαίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =