αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε απλά tips για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες με το smartphone σου

Πέντε απλά tips για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες με το smartphone σου

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς, τα smartphones αποκτούν όλο και καλύτερες κάμερες. Μπορεί ακόμα να μην έχουν φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονται οι επαγγελματικές (και συχνά ογκόδεις) επαγγελματικές κάμερες, ωστόσο τα σύγχρονα κινητά μπορούν να παρέχουν μια πολύ καλή εικόνα.

Με τα διάφορα φίλτρα που υπάρχουν και στα Social Media, σχεδόν ο καθένας πλέον μπορεί να γίνει ένας επίδοξος… φωτογράφος. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά απλά tips, έτσι ώστε να βγάλεις τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες με το smartphone σου.

  • Εστίασε σωστά. Πριν τραβήξεις μία φωτογραφία, φρόντισε να εστιάσεις δηλαδή σωστά. Στην περίπτωση των smartphones θα το κάνεις από την οθόνη αφής τους κάνοντας tap μέσα σ’ αυτή στο σημείο που θέλεις να κάνεις focus, ενώ αν δεν τα καταφέρεις απλά μετακινήσου για να εστιάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα.
  • Απέφυγε να χρησιμοποιείς το ψηφιακό zoom. Μπορεί η κάμερα του κινητού σου να είναι καλή αλλά δεν είναι ψηφιακή φωτογραφική, επομένως το ψηφιακό zoom δεν έχει ιδιαίτερη ποιότητα και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το ξεχάσεις.
  • Προτίμησε το φυσικό φωτισμό αντί να χρησιμοποιήσεις το flash. Τα περισσότερα flash υπερφωτίζουν περιοχές με άσχημο αποτέλεσμα, αφού συνήθως καταστρέφουν τη φυσικότητα της φωτογραφίας.
  • Προτίμησε την πίσω και όχι την εμπρόσθια κάμερα του smartphone καθώς έχει πολύ καλύτερη ποιότητα. Χρησιμοποίησε καλύτερα την front camera μόνο για προσωπικούς πειραματισμούς.
  • Δοκίμασε διάφορα φωτογραφικά apps, καθώς μπορεί να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, δίνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι θα έδινε μόνο η κάμερα του κινητού.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =