αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέθανε ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking

Πέθανε ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking

Ο διαπρεπής βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν τα παιδιά του.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Lucy, ο Robert και ο Tim, στην ανακοίνωσή τους.

«Μια φορά είχε πει “δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα», αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του.

Ο Hawking ήταν γνωστός για την πρωτοποριακή του μελέτη πάνω στις μαύρες τρύπες και τη σχετικότητα καθώς επίσης και συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, όπως η Σύντομη Ιστορία του Χρόνου.

Υπήρξε μάλιστα ο πρώτος που εισήγαγε τη θεωρία της κοσμολογίας ως αποτέλεσμα της ένωσης της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Ανακάλυψε επίσης ότι στις μαύρες τρύπες υπάρχει μία συνεχής διαρροή ενέργειας γεγονός που τις κάνει να εξαφανίζονται – ένα φαινόμενο που έγινε αργότερα γνωστό ως ακτινοβολία Hawking.

Γεννημένος στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου του 1942, ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 1959 σε ηλικία 17 ετών.

Στα 22 του διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο των κινητικών νευρώνων (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) και οι γιατροί του έδωσαν μόλις λίγα έτη ζωής.

Η ασθένειά του τον καθήλωσε σε αναπηρική πολυθρόνα και σταδιακά έχασε τη δυνατότητα να μιλάει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Πηγή: Liberal.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 19 =