αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠάνω από 650 Έλληνες επιχειρηματίες θα βρεθούν στη συνάντηση με την Alibaba

Πάνω από 650 Έλληνες επιχειρηματίες θα βρεθούν στη συνάντηση με την Alibaba

Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε στον ερχομό της Alibaba στην Ελλάδα, όλο και πιο πολλοί επαγγελματίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να βρεθούν εκεί. Περισσότερες από 650 επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο των εξαγωγών και του τουρισμού έχουν δηλώσει συμμετοχή στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της Alibaba, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

Η εκδήλωση που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο το πόσο σημαντική είναι η δραστηριότητα της Alibaba στο παγκόσμιο εμπόριο, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου «ήδη στην Ιταλία έχουν ανοίξει 100 ηλεκτρονικά καταστήματα και στην Ισπανία 30 και αυξάνουν. Όλος ο κόσμος προσπαθεί να μπει στην αγορά της Κίνας μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και ιδίως της Alibaba».

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba θα παρουσιάσουν το «θαύμα» του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους κινέζους καταναλωτές, καθώς και τις δυνατότητες προσέλκυσης περισσοτέρων Κινέζων επισκεπτών, κάτι που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την άνοδο της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.

Ειδικά για το κομμάτι του τουρισμού σημειώνεται ότι, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Alitrip, του ομίλου Alibaba, σήμερα, ταξιδεύουν στον κόσμο 50 εκατ. Κινέζοι.

Η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που προσκάλεσε τον Κινέζο «γίγαντα» να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γίνεται παράλληλα με τις συζητήσεις της Alibaba και της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου στην Κίνα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ιδρυτή και πρόεδρο της Alibaba, Τζακ Μα.

Όπως σημειώνει το Fortune Greece, για αυτό άλλωστε, στις 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba και την κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν οι σχετικές συζητήσεις.

Επίσης, στην ίδια εκδήλωση θα ενημερωθούν από τον κινεζικό «κολοσσό» σχεδόν 60 επιχειρηματικοί φορείς από όλη την Ελλάδα και από όλους τους κλάδους (επιμελητήρια, σύνδεσμοι εξαγωγέων, κοινωνικοί εταίροι κλπ) με στόχο να είναι αυτοί που θα διαδώσουν στα μέλη τους τις νέες δυνατότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jack Ma: Ο φτωχός (αλλά πεισματάρης) Κινέζος που έφτιαξε τον κολοσσό Alibaba

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =