αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάντα υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν να μην το κάνεις. Το ίδιο έγινε και σε εμένα»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας λέει την ιστορία του

«Πάντα υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν να μην το κάνεις. Το ίδιο έγινε και σε εμένα»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας λέει την ιστορία του

Στην εργασία και στην προσωπική ζωή, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα σου πουν να μην κάνεις κάτι. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εμφανίζονται μόνιμα αρνητικοί. Δεν το κάνουν απαραίτητα με κακή πρόθεση, απλά μπορεί να έχουν διαφορετική οπτική και όραμα από εσένα

Ο επιχειρηματίας John Rampton, μιλά σε άρθρο στου στο Entrepreneur.com, για αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Το οποίο έχει τύχει και στον ίδιο, όπως δηλώνει. Ένα φαινόμενο, που δεν πρέπει να σε εμποδίσει από το να προχωρήσεις μπροστά και να κάνεις πραγματικότητα το σχέδιο σου.

«Όταν ξεκίναγα την Due, μου είπαν ότι δεν θα δουλέψει, γιατί η αγορά ήταν γεμάτη», λέει ο Rampton. Πρόκειται για μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις Online πληρωμές. Όλοι λέγανε ότι το project θα αποτύχει. Ακόμα και οι επενδυτές με τους οποίους μίλησε ο ίδιος. Οι οποίοι φυσικά αρνήθηκαν να δώσουν χρήματα. Όπως εξηγεί ο Rampton, το ότι ακούς «όχι» από διάφορες μεριές δεν σημαίνει ότι κάνεις λάθος. Μπορεί οι άλλοι να μην έχουν το ίδιο όραμα με εσένα.

«Παρόλο που είναι εύκολο να απογοητευτείς και να αρχίσεις να αμφιβάλεις για αυτό που οραματίζεσαι, δεν πρέπει να σταματήσεις», τονίζει ο επιχειρηματίας.

Τι έκανε ο ίδιος; Τους άφησε να πιστεύουν ότι εκτίμησε την γνώμη τους και ότι αναγνώρισε τις ανησυχίες τους. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε να κάνει πράξη τα όσα είχε στο μυαλό του. Ήθελε να τους αποδείξει στην πράξη, πως κάνουν λάθος. Τελικά τα κατάφερε και δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Και δίνει μερικές συμβουλές, στους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση:

Ελαχιστοποιήστε τις συζητήσεις για την επιχείρηση και την ιδέα σας, με οποίους σας λένε ότι «δεν θα δουλέψει». Δεν πρέπει να έχετε εκεί το μυαλό σας και να σπαταλάτε ενέργεια.

Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που κάνετε και μπορούν να σας δώσουν μερικές πρακτικές συμβουλές. Βρείτε π.χ. έναν μέντορα ή μπείτε σε μια επιχειρηματική θερμοκοιτίδα.

Κάντε συνεχώς έρευνα και επανεξετάστε την αγορά στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση σας.

Πάρτε χρόνο για να κάνετε κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά. Τα διαλείμματα είναι σημαντικά για να κρατούν το μυαλό φρέσκο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =