αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett λέει ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι απαραίτητο. Και σου προτείνει κάποιες άλλες επιλογές

Ο Warren Buffett λέει ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι απαραίτητο. Και σου προτείνει κάποιες άλλες επιλογές

Ο Warren Buffett έχει καταγράψει το δικό του success story. Είναι δισεκατομμυριούχος και ξέρει πολύ καλά από business. Αλλά θεωρεί ότι το πανεπιστήμιο, δεν είναι απαραίτητο κομμάτι στον δρόμο προς την επιτυχία. «Δεν νομίζω ότι το πανεπιστήμιο είναι για όλους», είπε ο ίδιος στο Ivey Business School του Western University, πριν μερικά χρόνια.

«Η καλύτερη Εκπαίδευση που μπορείτε να πάρετε, είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντοτε κολλέγιο ή πανεπιστήμιο», εξήγησε.

Στην συνέχεια, παρέθεσε ένα ιδιαίτερο σκεπτικό: ««Νομίζω ότι μπορείτε να μάθετε πολλά από άλλους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι, αν μάθεις αρκετά από άλλους ανθρώπους, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις νέες ιδέες ή να κάνεις πολλά για τη δική σου. Μπορείς απλώς να εφαρμόσεις το καλύτερο από αυτά που βλέπεις». Πρέπει απλά να παρατηρήσεις τι κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (ή οι όχι τόσο πετυχημένοι), και να προσπαθήσεις να το κάνεις ακόμα καλύτερα, βάζοντας και τη δική σου σφραγίδα.

Ο γνωστός επενδυτής, παρέθεσε ακόμα έναν τρόπο, για να εξελιχθείς. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις από μόνος σου. Ο ίδιος αφιερώνει περίπου 6 ώρες την ημέρα διαβάζοντας βιβλία και εφημερίδες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 7 =