αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs περιγράφει το στοιχείο που τον κράτησε όρθιο όταν απολύθηκε από την Apple. Και πρέπει να το έχουμε όλοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Steve Jobs περιγράφει το στοιχείο που τον κράτησε όρθιο όταν απολύθηκε από την Apple. Και πρέπει να το έχουμε όλοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γνωστό, ότι μια από τις κομβικότερες στιγμές στην διαδρομή του Steve Jobs ήταν η απόλυση του από την Apple. Από την εταιρία την οποία ο ίδιος μαζί με μερικούς άλλους νέους, είχε ιδρύσει σε ένα γκαράζ. Τελικά, μετά την αρχική απογοήτευση, αυτή ήταν μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους για τον Steve Jobs, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Το κανάλι «My Expert Story official» στο YouTube, έχει δημιουργήσει ένα βίντεο μόλις 1 λεπτού, στο οποίο ο Steve Jobs μιλά για εκείνη την περίοδο, αλλά και το στοιχείο που τον κράτησε όρθιο. «Ήμουν τυχερός. Βρήκα αυτό που μου αρέσει να κάνω, νωρίς στη ζωή. Ο Woz και εγώ ξεκινήσαμε την Apple στο δωμάτιο των γονιών μου, όταν ήμουν 20 ετών», λέει αρχικά ο Jobs. Δουλέψανε σκληρά και μέσα στα επόμενα χρόνια η Apple εξελίχτηκε σε έναν κολοσσό. Μετά όμως ήρθε η απόλυση του.

«Δεν ήξερα τι να κάνω για μερικούς μήνες», παραδέχεται ο Steve Jobs.

Ήταν έτοιμος να τα παρατήσει όλα. Όμως, τελικά έμεινε όρθιος. «Ακόμα αγαπούσα αυτό που έκανα» τονίζει και συμπληρώνει ότι η απόλυση του από την Apple ήταν τελικά το καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί. Το αίσθημα του να είσαι επιτυχημένος, αντικαταστάθηκε από την ζωντάνια να είσαι ένας beginner ξανά. Λιγότερο σίγουρος για όλα.

«Το μόνο πράγμα που με βοήθησε να συνεχίσω, ήταν το ότι αγαπούσα αυτό που έκανα», λέει ο συνιδρυτής της Apple. «Πρέπει να βρείτε αυτό που αγαπάτε. Αν δεν το έχετε βρει, συνεχίστε να ψάχνετε, μην επαναπαύεστε», καταλήγει ο Jobs, λέγοντας την διάσημη φράση του «Stay Hungry Stay Foolish».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =