αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs έκανε κάποια πράγματα με τον «βαρετό» τρόπο. Εδώ είναι 5 κινήσεις για να κινηθείς στον ίδιο δρόμο

Ο Steve Jobs έκανε κάποια πράγματα με τον «βαρετό» τρόπο. Εδώ είναι 5 κινήσεις για να κινηθείς στον ίδιο δρόμο

Ο Steve Jobs θα μπορούσε να λανσάρει 100 διαφορετικά projects. Κάθε χρονιά που περνά, να βγάζεις στην αγορά πολλά διαφορετικά προϊόντα. Κάποια από αυτά θα έκαναν σίγουρα επιτυχία, ενώ ο ίδιος θα είχε μια ενδιαφέρουσα καθημερινότητα- αφού θα ασχολούνταν με πολλά διαφορετικά πράγματα. Κι όμως, επέλεξε να επικεντρωθεί σε ελάχιστα projects. Όπως το iPhone.

Μπορεί αρκετοί να νομίζουν ότι μια ημέρα ενός επιχειρηματία, δεν είναι ίδια με καμία άλλη. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Όπως σημειώνει το inc.com, οι έξυπνοι άνθρωποι κοιτούν την εστίαση και και την συνέπεια. Όχι τα «φανταχτερά αντικείμενα». Κρατούν την καθημερινότητα τους απλή, ίσως και βαρετή. Αλλά έχουν αποτελέσματα που οι άλλοι άνθρωποι τα βλέπουν μόνο στα όνειρα τους.

Άσε που πολλά νέα πράγματα, δεν είναι τόσο σημαντικά όσο νομίζεις. Δεν σε βοηθούν π.χ. να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο project ή μια κερδοφόρα επιχείρηση. Οπότε μην αποσπάς την προσοχή σου σε αυτά. Παρακάτω ακολουθούν 5 πράγματα που αξίζει να τα κάνεις με τον «βαρετό» τρόπο. Και κάπως έτσι, ίσως να πάρεις κάτι, από το πλάνο του Steve Jobs.

1- Πες «όχι» σε αλλαγές πριν την ώρα τους: Αν η επιχείρηση σου δεν βγάζει ακόμα χρήματα, μην κάνεις… επεκτάσεις. Πες «όχι» στην είσοδο σε νέες αγορές ή στην δημιουργία νέων τμημάτων. Πες «όχι» σε pivots χωρίς λόγο. Μπορεί να ανησυχείς όταν δεν έρχονται τα χρήματα, αλλά όταν εργάζεσαι πάνω σε ένα μεγάλο project, πρέπει να μείνεις εστιασμένος εκεί.

2- Ανέβα ένα βουνό τη φορά: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανέβεις ένα βουνό. Το σίγουρο όμως είναι ότι μπορείς να ανέβεις ένα βουνό την φορά. Είσαι ένας άνθρωπος. Έχεις 24 ώρες. Εστίασε σε έναν στόχο και εργάσου για αυτόν. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μαζί.

3- Networking παραδοσιακά: Τα networking events μπορεί να είναι καλά κάποιες φορές. Αλλά συνήθως όταν πας εκεί, φεύγεις με πολλές κάρτες, από ανθρώπους με τους οποίους αντάλλαξες απλά ένα «γεια» και «αντίο». Από την άλλη μεριά, μπορείς να πας σε πιο παραδοσιακές τακτικές. Μπορείς να κανονίσεις μια συνάντηση με κάποιον μέσω τηλεφώνου. ‘Η να γράψεις μερικές χειρόγραφες ευχαριστήριες κάρτες. Ο άλλος θα σε θυμάται καλύτερα.

4- Σταμάτα να επιλέγεις χρώμα στις κάλτσες σου: Το έκανε ο Steve Jobs. Το κάνει και ο Mark Zuckerberg. Όχι στις κάλτσες συγκεκριμένα. Στο ντύσιμο συνολικά. Το να φοράς κάθε ημέρα, ρούχα ίδιου χρώματος, σε βοηθά να παίρνεις λιγότερες ασήμαντες αποφάσεις. Και να επικεντρώνεσαι στα σημαντικά πράγματα. Μπορεί να φαίνεται «λεπτομέρεια» ωστόσο για κάθε απόφαση που παίρνουμε μέσα στην ημέρα, καταναλώνουμε ενέργεια. Μην αναλώνεσαι λοιπόν στα «μικρά». Άσε που με αυτή την τακτική ντυσίματος, θα είσαι έτοιμος πιο γρήγορα το πρωί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =