αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ startupper που… μάντεψε το email του Mark Cuban, του έστειλε μήνυμα και τελικά πήρε χρηματοδότηση

Ο startupper που… μάντεψε το email του Mark Cuban, του έστειλε μήνυμα και τελικά πήρε χρηματοδότηση

«Την τύχη τη δημιουργούμε μόνοι μας». Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος, για το συγκεκριμένο θέμα. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Adam Lyons. Ένας νεαρός startupper, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα στον startup accelerator που βρίσκεται στο Pittsburgh. Είχε τη δική του startup με το όνομα Zebra. Μια πλατφόρμα που σε βοηθά να συγκρίσεις τιμές και υπηρεσίες μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών.

Ο ίδιος είχε έναν «τρελό» στόχο: Να επικοινωνήσει με τον διάσημο επενδυτή και ιδιοκτήτη των Dallas Mavericks, Mark Cuban. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Δεν γνώριζε κανένα στοιχείο επικοινωνίας του διάσημου businessman. Τι έκανε τελικά; Αποφάσισε… να μαντέψει το email του. Και έστειλε ένα μήνυμα με τίτλο: «Θέλεις να διαταράξεις την ασφαλιστική βιομηχανία;».

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η μαντεψιά του Lyons ήταν σωστή. Και μέσα στα επόμενα 20 λεπτά ο Cuban του είχε απαντήσει στο email!

«Δεν ήξερα αν θα απαντήσει. Έμεινα έκπληκτος όταν το έκανε» λέει ο startupper στο CNBC.

Για τις επόμενες εβδομάδας Lyons και Cuban είχαν έντονη επικοινωνία μέσω emails. Συζητώντας για το επιχειρηματικό πλάνο του νεαρού επιχειρηματία. Στη συνέχεια, χωρίς καν να συναντηθούν από κοντά ή να μιλήσουν στο τηλέφωνο, ο Mark Cuban επένδυσε στην Zebra.

Στο πρόσφατο SXSW Conferences and Festivals που έγινε στο Austin, ο Cuban μίλησε για αυτή την τρομερή ιστορία. «Μιλούσε για καινοτομία και αυτοματοποίηση στη σύγκριση που αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτων. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα πεδίο που είναι έτοιμο να διαταραχθεί» τόνισε ο γνωστός επενδυτής, αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τον Lyons. Και η σημαντική λεπτομέρεια: ο Lyons, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, ήταν πλέον μαζί του πάνω στη σκηνή.

O Cuban έχει επενδύσει άγνωστο χρηματικό ποσό στη Zebra και λειτουργεί επίσης ως σύμβουλος της εταιρίας. Η Zebra έχει αυτή τη στιγμή 70 εργαζομένους και αό την ίδρυση της το 2012 έχει «σηκώσει» συνολικά 21 εκατ. δολάρια. Ένα είναι σίγουρο: Η τύχη, τελικά πάει με τους τολμηρούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 9 =