αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Richard Branson δεν είναι πια το αφεντικό της Virgin Atlantic- Το συγκινητικό μήνυμα του προς τους εργαζομένους

Ο Richard Branson δεν είναι πια το αφεντικό της Virgin Atlantic- Το συγκινητικό μήνυμα του προς τους εργαζομένους

Τα ηνία της διοίκηση της Virgin Atlantic παρέδωσε και επίσημα πλέον ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο ιδρυτής της Virgin Galactic, της αεροπορικής Virgin Atlantic και δεκάδων άλλων εταιρειών που για δεκαετίας ενέμπνεε χιλιάδες εργαζομένους, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο του στην Air France-KLM, στα πλαίσια ενός συνδυασμού συμφωνιών που θα δημιουργήσουν μια νέα, παγκοσμίως προσανατολισμένη τετραμερή συμμαχία που θα περιλαμβάνει επίσης την China Eastern Airlines και τη Delta Air Lines, η οποία ήδη συνεργάζεται με τη Virgin.

Σε μια επιστολή του προς το προσωπικό, ο Μπράνσον έγραψε ότι «είναι παράξενο να σκέφτομαι» ότι η αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε το 1984 «πετάει κατά τη διάρκεια της μισής ζωής μου».

Ενώ η κοινοπραξία της Virgin Atlantic με την Delta τις βοήθησε να ανταγωνιστούν τη συμμαχία British Airways – American Airlines τα τελευταία χρόνια, εξήγησε ο Μπράνσον, οι συνδέσεις δικτύου και πτήσεων παρέμειναν περιορισμένες. Η νέα τετραμερής συμμαχία προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το θέμα, πρόσθεσε.

Όπως διαβάζουμε στο News247.gr, η Air France – KLM πρόκειται να πληρώσει τον όμιλο Virgin του Μπράνσον 220 εκατομμύρια λίρες για ένα μερίδιο 31% στην επιχείρηση. Η Delta θα διατηρήσει τον έλεγχο του 49%, αφήνοντας τη Virgin με 20%.

Ο Μπράνσον θα παραμείνει πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να πετάει με το εμπορικό σήμα της Virgin. Ταυτόχρονα, η Delta και η China Eastern θα διοχετεύσουν περίπου 375 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία στην Air France – KLM, με αντάλλαγμα ένα μερίδιο 10% η καθεμία. Αυτό θα μειώσει το μερίδιο της γαλλικής κυβέρνησης στον όμιλο σε 14% από 18% .

Όλες αυτές οι συναλλαγές υπόκεινται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η συνεργασία θα αυξήσει τον αριθμό των απευθείας αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ευρώπης σε πάνω από 300 καθημερινά, από κόμβους όπως το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και LAX του Λος Άντζελες, και τα αεροδρόμια της Ατλάντα, του Λονδίνου Heathrow και του Άμστερνταμ. Οι αεροπορικές εταιρείες θα ενώσουν επίσης τα προγράμματα επιβράβευσης τακτικών επιβατών.

Η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει τη Virgin και τους εταίρους της να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από τον παραδοσιακό εχθρό, τη British Airways, καθώς και νεότερους αερομεταφορείς, όπως η Norwegian Air Shuttle και η Primera.

Μπορεί ο Μπράνσον να έχει παραδώσει τον έλεγχο της αεροπορικής του εταιρείας, αλλά έχει ακόμα κάτι στο οποίο μπορεί να προσβλέπει. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, οι επενδύσεις καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι η Virgin θα είναι εδώ και στο τέλος του έτους, επιτρέποντάς του να εκμεταλλευθεί ένα από τα πιο συναρπαστικά επιχειρηματικά στοιχήματα των τελευταίων ετών.

Όταν ο Μπράνσον πούλησε το 49% της Virgin Atlantic στη Delta το 2012, ο Γουίλι Γουολς, τότε επικεφαλής του μεγάλου αντιπάλου της Virgin, της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένος να δεχθεί «γονατιά» από τον Μπράνσον αν η Virgin επεβίωνε για άλλα πέντε χρόνια από τότε.

«Γουίλι, θα κλείσουμε πενταετία αυτό τον Δεκέμβριο. Και η Virgin Atlantic εξακολουθεί να πετάει δυνατά!» δήλωσε ο Μπράνσον στην επιστολή του. Ο Γουόλς, ο οποίος είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της BA, International Airlines Group, δεν έχει ακόμη απαντήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =