αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Instagram δίνει 5+ 1 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

Ο Mr Instagram δίνει 5+ 1 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες

Ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom, είναι από τις προσωπικότητες που κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στην επιχειρηματική του πορεία. Προς το καλύτερο. Παρότι το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια, ότι οι επιλογές του Kevin Systrom στην προ Instagram εποχή, δεν ήταν οι πιο επιταχυμένες. Λίγο πριν το 2006, γνώρισε τον μετέπειτα ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, σε μια μικρότερη εταιρία, την Odeo. Όπου οι δυο τους εργάζονταν μαζί. Παραιτήθηκε όμως από εκεί αρκετά γρήγορα, οι δρόμοι των δύο ανδρών χώρισαν και ο ίδιος έμεινε να παρακολουθεί την… εκτόξευση του Twitter, όπως συνέβη λίγο αργότερα.

Πέρασε επίσης από την Google, αλλά ούτε εκεί εκτόξευσε την καριέρα του. Εργάστηκε και στην Nextstop, μια μικρή ταξιδιωτική startup, η οποία στην συνέχεια εξαγοράστηκε από το Facebook. Ακόμα και εκεί όμως, ο Kevin Systrom κατάφερε να κάνει… τη λάθος επιλογή, αφού αποχώρησε από την Nextstop πριν αυτή εξαγοραστεί και μπουν χρήματα στα ταμεία της.

Η μια λάθος επιλογή διαδεχόταν την άλλη, όμως ο νεαρός από τη Βοστόνη αποφάσισε να παίξει ακόμα ένα χαρτί στον δρόμο προς την επιτυχία: να φτιάξει κάτι δικό του. Και δημιούργησε το Instagram, που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2010. Με τη συνέχεια να είναι λίγο- πολύ γνωστή. Η γνωστή πλατφόρμα εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται γνωστός σε όλο τον κόσμο και φυσικά δισεκατομμυριούχος. Τελικά, το Instagram εξαγοράστηκε προς 1 δισ. δολάρια το 2012, με τον Kevin Systrom να παραμένει CEO του μέχρι και σήμερα.

Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Systrom έχει τη δική του οπτική που βλέπει τα πράγματα. Σε ομιλίες και άρθρα του κατά καιρούς δίνει τις δικές του συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες.

Ο Kevin Systrom δίνει 5+ 1 συμβουλές για να φτάσεις στην επιτυχία

1– Το να εστιάζεις σε ένα πράγμα και να το κάνεις πολύ, πολύ καλά, μπορεί να σε φτάσει μακριά.

2– Τα καλά προϊόντα, εξαγοράζονται.

3– Αν έχεις μια ιδέα, ξεκίνα σήμερα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις.

4– Πιστεύω ότι οι φωτογραφίες είναι ένα σημαντικό πράγμα σε κάθε κοινωνικό δίκτυο που φτάνει στην επιτυχία.

5– Κάποτε, κάποιος μου περιέγραψε την επιχειρηματικότητα ως μια σειρά από ευχάριστα ατυχήματα.

6– Το mobile έχει δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική δυναμική, στη δημιουργία εφαρμογών. Κάθεσαι σε ένα μπαρ, ο φίλο σου βγάζει φωτογραφίες και εσύ τον ρωτάς ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kevin Systrom: O loser… που έγινε ο βασιλιάς του Instagram

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seventeen =