αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma περιγράφει μέσα σε 3 λεπτά, το πως ξεκίνησε την Alibaba. Και σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Jack Ma περιγράφει μέσα σε 3 λεπτά, το πως ξεκίνησε την Alibaba. Και σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε μόλις 3 λεπτά, ο Jack Ma περιγράφει το πως ξεκίνησε την Alibaba. Ο ίδιος βρέθηκε πρόσφατα στo event Gateaway 2017, και γύρισε το χρόνο πίσω. Τότε που ξεκίνησαν όλα, το μακρινό 1995. Εκείνη την χρονιά, ο ίδιος πήγε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Και είδε για πρώτη φορά από κοντά PC. Ένας φίλους του, είχε μερικά τέτοια μέσα σε ένα δωμάτιο. Του έδειξε τι σημαίνει ίντερνετ και τον προκάλεσε να πληκτρολογήσει οποιαδήποτε λέξη ήθελε.

Ο Jack Ma πληκτρολόγησε τη λέξη «μπύρα». Βρήκε Αμερικάνικες και Γερμανικές μπύρες. Τίποτα όμως από την Κίνα. Πληκτρολόγησε τη λέξη «Κίνα» και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες. Τότε, αποφάσισε να φτιάξει κάτι που θα λειτουργήσει ως «πύλη» για την Κίνα, προς τον έξω κόσμο. Χρησιμοποιώντας το ίντερνετ, το οποίο ο νεαρός Jack Ma πίστευε ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον.

Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως της ιστορίας, ίσως είναι αυτό που ακολούθησε. Ο Jack Ma επέστρεψε στην Κίνα και αποφάσισε να παραιτηθεί από το πανεπιστήμιο που εργαζόταν ως καθηγητής. Μάζεψε 24 φίλους του στο διαμέρισμα του. Και για 2 ώρες του παρουσίαζε την ιδέα του για την Alibaba. Οι 23 δεν πίστεψαν στην ιδέα του. Του είπαν ότι δεν είναι σημαντικό το ίντερνετ στον κόσμο και ο ίδιος δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις για να αναπτύξει ένα τέτοιο project.

«Αφού πέρασε ολόκληρο το βράδυ είπα: ‘Ακόμα θέλω να το κάνω’. Πολλοί άνθρωποι έχουν καλές ιδέες το βράδυ, αλλά όταν ξυπνούν το πρωί, πάνε και κάνουν την ίδια δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Jack Ma, στο event.

Κάπως έτσι, λίγο στα «τυφλά» όπως εξήγησε, δανείστηκε 2.000 δολάρια και ξεκίνησε την Alibaba. Η οποία σήμερα είναι ένας τεχνολογικός γίγαντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =