αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Μα εξηγεί: Ακολούθησε την business στρατηγική που ταιριάζει σε εσένα. Δεν υπάρχει ένα μοντέλο

Ο Jack Μα εξηγεί: Ακολούθησε την business στρατηγική που ταιριάζει σε εσένα. Δεν υπάρχει ένα μοντέλο

Μπορεί ο ίδιος να έχει φτάσει στην τεράστια επιτυχία, όμως είναι ξεκάθαρος: Δεν υπάρχει… μαγική συνταγή. Αυτό πιστεύει ο Jack Ma. Κατά την διάρκεια event, ρωτήθηκε για τις διαφορές που έχουν στις τακτικές τους οι Amazon και Alibaba. «Ποιος είναι ο σωστός, ο Jeff Bezos ή εσύ;», θα δείτε τον παρουσιαστή να ρωτά τον Jack Ma. Κι ενώ πολλοί θα πίστευαν ότι θα υπερασπιστεί την τακτική του, ο Mr Alibaba δεν το έκανε.

«Ελπίζω και οι δύο να είμαστε σωστοί. Ο κόσμος ποτέ δεν μπορεί να έχει ένα μοντέλο. Αν ο κόσμος είχε ένα σωστό μοντέλο, θα ήταν πολύ βαρετός», τονίζει ο Jack Ma.

Όπως εξηγεί, ο κάθε ένας πρέπει αν πιστεύει στο μοντέλο που εφαρμόζει. Από την μικρότερη εταιρία μέχρι την μεγαλύτερη. Έτσι κάνει και η Alibaba. Πιστεύει στην στρατηγική της που στόχο έχει να κάνει τις μικρές εταιρίες δυνατές. «Θέλουμε οι 10 εκατ. πωλητές που είναι στην πλατφόρμα μας, να ανταγωνιστούν την Microsoft και την IBM», σημειώνει.

Ο Jack Ma πιστεύει ότι χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του ίντερνετ, κάθε μια εταιρία μπορεί να γίνει κάποτε σαν την Amazon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =