αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ David Beattie βρέθηκε χωρίς δουλειά στα 48. Αλλά ένα παιδικό πάθος, τον έκανε να δημιουργήσει μια επιχείρηση 1 εκατ. δολαρίων

Ο David Beattie βρέθηκε χωρίς δουλειά στα 48. Αλλά ένα παιδικό πάθος, τον έκανε να δημιουργήσει μια επιχείρηση 1 εκατ. δολαρίων

Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, ο David Beattie έζησε τον εφιάλτη που τρομάζει οποιωνδήποτε εργαζόμενο: Να χάσει τη δουλειά του σε μεγάλη ηλικία. Ο ίδιος, βρέθηκε χωρίς επιλογές μπροστά του και με κακή ψυχολογία.

«Η απώλεια της δουλειάς σου όταν είσαι μεγάλος σε ηλικία, στα 48, σου δημιουργεί ένα πολύ τρομακτικό συναίσθημα» λέει ο ίδιος.

Κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική «παγωμάρα» και να δει τα δεδομένα με ψυχραιμία. Δεν ήθελε να βρει άλλη μια μέτρια δουλειά. Και τότε, η έμπνευση ήρθε από ένα παιδικό παιχνίδι. Τα λεγόμενα slot cars. Πρόκειται για τα παιδικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται πάνω σε επιτραπέζιες πίστες, με τη βοήθεια αυλακώσεων.

Ο ίδιος, μεγάλωσε ως το μικρότερο παιδί της οικογένειας του. Και πάντα έπαιζε με αυτές τις μινιατούρες αυτοκινήτων. Όταν λοιπόν βρέθηκε χωρίς δουλειά, άρχισε να κατασκευάζει πίστες για τα slot cars, στο υπόγειο του στο Ντιτρόιτ. Πλέον είχε πολύ ελεύθερο χρόνο και μπορούσε να το κάνει με άνεση. Δημιούργησε ένα τέτοιο κομμάτι, και προσπαθούσε επί εβδομάδες, να το πουλήσει έξω από ένα hobby store. Τελικά κατάφερε να το πουλήσει, προς 729 δολάρια.

«Δεν σχεδίαζα να γίνω επιχειρηματίας. Ήθελα να επιβιώσω» παραδέχεται ο Beattie.

Όλα άλλαξαν, από ένα τυχαίο γεγονός: Ένα στέλεχος της Ford μετακόμισε στην ίδια πόλη και ήθελε να βρει παιχνίδια για τον γιο του. Έμαθε για τις κατασκευές του Beattie και στη συνέχεια είδε την πίστα που είχε φτιάξει στο υπόγειο του. Αμέσως, του παρήγγειλε ένα αντίστοιχο project, προσφέροντας του 4.000 δολάρια.

«Αυτό με έκανε να καταλάβω, ότι εδώ υπάρχει μια αγορά» λέει ο 48χρονος. Στη συνέχεια ξεκίνησε να γράφει κάποια σχετικά άρθρα, σε δημοφιλή περιοδικά αυτοκινήτων. Τα άρθρα αυτά, τράβηξαν δημοσιογράφους, οι οποίοι πήγαιναν στο σπίτι του Beattie για να καταγράψουν τι δημιουργεί εκεί.

Η δημοσιότητα έφερε πελάτες. Ξαφνικά, άρχιζαν να του ζητούνται μεγάλα projects. Όπως το να δημιουργήσει μια μικρογραφία της Pebble Beach, με μίνι αυτοκίνητα να κινούνται πάνω. Η πίστα πουλήθηκε προς 10.000 δολάρια. Η πορεία προς την επιτυχία είχε ξεκινήσει για τον David Beattie.

Οι παραγγελίες γίνονταν όλο και περισσότερες. Και ο 48χρονος μπόρεσε να ενοικιάσει ένα μικρό εργαστήρι. «Ήταν σαν χιονοστιβάδα. Από τα 4.000 δολάρια, πήγα στα 10.000, στα 35.000 και στα 350.000 δολάρια» λέει ο ίδιος, εξηγώντας ότι στους πελάτες του προστέθηκαν και δισεκατομμυριούχοι.

Όπως σημειώνει το CNBC, πολλοί επενδυτές, θέλησαν να αγοράσουν την εταιρία που δημιουργήθηκε κάποτε σε ένα υπόγειο. Ωστόσο, ο Beattie είναι ξεκάθαρος: Ποτέ δεν θα ξανά δουλέψει για κάποιον άλλο. Με τον ίδιο να δηλώνει ότι πάντα θα ψάχνει ιδέες, έτσι ώστε να βελτιώσει αυτό που κάνει. Μέχρι τώρα πάντως τα πάει εξαιρετικά. Φέτος αναμένεται να σημειώσει πωλήσεις ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Μια πλήρης ανατροπή, από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο David Beattie κατάφερε φτάσει στην επιτυχία, παρόλο που τα δεδομένα ήταν αρχικά εναντίον του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =