αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates έγινε συγκεκριμένος: «Αν θέλεις να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας του μέλλοντος, εστίασε σε 4 πεδία»

Ο Bill Gates έγινε συγκεκριμένος: «Αν θέλεις να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας του μέλλοντος, εστίασε σε 4 πεδία»

Είναι δεδομένο ότι ζούμε σε «έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα», όπως έχει πει ο Mark Zuckerberg. Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις το πως θα είναι η αγορά εργασίας σε μερικά χρόνια από σήμερα. Ωστόσο, ο Bill Gates φαίνεται ότι γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος φημίζεται για τις προβλέψεις του, βρέθηκε τον περασμένο μήνα σε ένα event στη Νέα Υόρκη, μαζί με την γυναίκα του.

«Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα τεράστιο σύνολο ταλέντων», δήλωσε αρχικά ο Gates, όταν τον ρώτησε κάποιος για το τι χρειάζεται για να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας του μέλλοντος. Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος: «Αν όμως τα ταλέντα σας, σας οδηγήσουν στην επιστήμη ή στον προγραμματισμό ή στην πρόοδο της βιολογίας ή των ενεργειακών ανακαλύψεων, αυτές οι περιοχές θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη πηγή αλλαγής». Εκεί πρέπει να εστιάσεις.

Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει ο Gates και σε συνέντευξη του το 2016. Είχε πει μάλιστα κάτι επίσης ενδιαφέρον τότε: «Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις, για παράδειγμα, να γράφεις κώδικα. Αλλά το να γνωρίζεις πως σκέφτονται οι experts, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ». Χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις.

Εσείς τι λέτε, ποια είναι τελικά τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 19 =