αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 28χρονος που απολύθηκε από τη δουλειά του και τώρα βγάζει 500.000 δολάρια το μήνα ταξιδεύοντας

Ο 28χρονος που απολύθηκε από τη δουλειά του και τώρα βγάζει 500.000 δολάρια το μήνα ταξιδεύοντας

Οι δυσκολίες, οι αποτυχίες, μια απόλυση, και ο μεγάλος στόχος: να φτιάξει μια δική του επιχείρηση έτσι ώστε να μη χρειάζεται να έχει ξανά αφεντικό. Α, και επίσης τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι, ξετυλίγεται η ιστορία του John Crestani. Ο οποίος σήμερα είναι ιδρυτής της πλατφόρμας Nutryst, η οποία ειδικεύεται στο affiliate marketing. Και το εισόδημα του; Έσοδα που ξεκινούν από τις 250.000 δολάρια και μπορεί να φτάσουν τις 500.000 δολάρια το μήνα.

Η διαδρομή μέχρι την επιτυχία, δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον 28χρονο σήμερα επιχειρηματία. Ξεκίνησε τις επιχειρηματικές τους προσπάθειες πουλώντας προϊόντα στο eBay. Αυτό του έφερε ένα εισόδημα από 1.000 έως 2.000 δολάρια το μήνα. Και μια κλήση από την security team της Paypal, που του έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μοντέλο που ακολουθούσε. Η εταιρία τον ενημέρωσε ότι τα προϊόντα που πούλαγε ο ίδιος, δεν ήταν αποδεκτά από την PayPal. Το account του έκλεισε και το επιχειρηματικό πλάνο καταστράφηκε, όπως σημειώνει το Forbes.

Στην συνέχεια ακολούθησαν διάφοροι πειραματισμοί. Ο Crestani είχε ένα σχέδιο στο μυαλό του: Ήθελε να κάνει μια 4ωρη δουλειά, η οποία θα του φέρνει πολλά χρήματα. «Η ιδέα για την 4ωρη δουλειά ήταν πάντα μέσα στο μυαλό μου. Ήθελα να βρω ένα project για το οποίο δεν θα χρειαζόταν να ανταλλάξεις… τον χρόνο σου για χρήματα» λέει ο ίδιος.

Αρχικά πάντως βρήκε κάτι εντελώς διαφορετικό. Μια full time δουλειά. Στα 22 του ο Crestani ξεκίνησε να εργάζεται σε μια εταιρία μάρκετινγκ στο Λος Άντζελες, η οποία εστίαζε στο γνωστό μοντέλο pay-per-click από τις ιντερνετικές διαφημίσεις. Και όντως ο 22χρονος τότε νέος, ήταν πολύ καλός. Σύντομα, έλεγχε τους λογαριασμούς πάνω από 20 πελατών και μάλιστα δημιουργούσε και νέους τρόπους προβολής. Ήταν τόσο καλός μάλιστα, που πολλαπλασίασε τα έσοδα ενός πελάτη κατά 40 φορές. Ταυτόχρονα, ο ίδιος έφερνε στην εταιρία περισσότερα από 100.000 δολάρια το μήνα.

Ήταν το νέο αστέρι της εταιρίας. Τότε αποφάσισε να κάνει κάτι λογικό: Να πάει στο αφεντικό του και να ζητήσει αύξηση τις απολαβές του. Ο εργοδότης του όμως είχε διαφορετική άποψη. Αρνήθηκε το αίτημα και τον συμβούλεψε… να επιστρέψει στη δουλειά του. Από εκείνο το σημείο και μετά η ψυχολογία και η απόδοση του Crestani έπεσα. Και τελικά απολύθηκε λίγο καιρό αργότερα. Είχε όμως κερδίσει κάτι σημαντικό: μια μεγάλη λίστα πελατών οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν στο επόμενο βήμα του.

Τότε πήρα την μεγάλη απόφαση: Έπρεπε να δημιουργήσει μια επιχείρηση εκατομμυρίων, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να έχει ξανά αφεντικό. Έφτιαξε τη δική του εταιρία μέσω της οποία διαφημίζει Online προιόντα από διάφορα συνεργαζόμενα brands. Έχει επίσης φτιάξει μια ομάδα 10 ατόμων, οι οποίοι τον βοηθούν στο έργο του. Ουσιαστικά, μέσω του μοντέλου που έχει δημιουργήσει, έχει έσοδα από τις προμήθειες που λαμβάνει, μετά από την κάθε πώληση προϊόντος. Για παράδειγμα, αν πουλήσει ένα αντικείμενο αξίας 90 δολαρίων, αυτός παίρνει 40 δολάρια.

Σκέφτηκε και κάτι ακόμα: Να κλονοποιήσει… τον εαυτό του. Εντάξει, όχι κυριολεκτικά. Αλλά ο Crestani καταγράφει σε βίντεο την κάθε καμπάνια εκατομμυρίων που κάνει, βήμα- βήμα. Και στη συνέχεια διαμοιράζει αυτά τα βίντεο στην ομάδα του, έτσι ώστε να μπορέσουν κι άλλοι να το κάνουν. Στο τέλος του μήνα, το συνολικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, φέρνοντας στην εταιρία μεγάλα έσοδα. Και ο ίδιος έχει πλέον την ευκαιρία να ταξιδεύει και να εργάζεται μέσω του laptop του από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Είπαμε, πλέον δεν έχει να λογοδοτεί σε κανέναν εργοδότη.

«Το να κάθομαι στο δωμάτιο μου και να παίζω Diablo 3, μάλλον δεν έδειχνε να είναι ένα καλό μέλλον. Για αυτό το άλλαξα» λέει τώρα ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − six =