αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ σωστός τρόπος για παραιτηθείς από τη δουλειά σου, χωρίς να τα γκρεμίσεις όλα

Ο σωστός τρόπος για παραιτηθείς από τη δουλειά σου, χωρίς να τα γκρεμίσεις όλα

Αν πολλές φορές φαντάζεστε τη σκηνή που θα δηλώνετε στους συνεργάτες και το αφεντικό σας πως «δεν τους βλέπετε πια επαγγελματικά», απαριθμώντας όλα αυτά που σας εκνευρίζουν στο γραφείο και ουσιαστικά εννοώντας πως δεν θέλετε να ξαναπατήσετε το πόδι σας σε αυτό το μέρος, καλύτερα να μην το κάνετε ποτέ στην πράξη.

Και που ξέρετε; Κάποια μέρα μπορεί να ξανασυνεργαστείτε! Το Bovary.gr παραθέτει τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να έχεις μια ομαλή αποχώρηση.

1. Ειδοποιήστε νωρίτερα τον προϊστάμενό σας

Εάν είναι δυνατό, ειδοποιήστε τον ανώτερό σας για την αλλαγή που πρόκειται να κάνετε εγκαίρως. Στις περισσότερες εταιρίες, ένα τυπικό χρονικό διάστημα για να ανακοινώσετε την αποχώρησή σας είναι οι δύο εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε την ευκαιρία στην επιχείρηση να καλύψει τη θέση σας χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην ομαλή ροή εργασιών. Φυσικά, ακόμη κι αν δεν αντέχετε στη σκέψη να μιλάτε με τον ανώτερό σας στη δουλειά, όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πρόσωπο με πρόσωπο και όχι με σημειώματα, post-it κλπ (!)

2. Φροντίστε να συμπεριφερθείτε με ευγένεια και επαγγελματισμό

Ξεκινήστε δείχνοντας την ευγνωμοσύνη σας για την ευκαιρία να συνεργαστείτε και συνεχίστε συζητώντας για όλα αυτά που αποκομίσατε από την εργασιακή σας εμπειρία στην εταιρία. Όταν αναφέρεστε στη νέα σας δουλειά να δείξετε ενθουσιασμό για την ευκαιρία που σας παρουσιάστηκε, χωρίς να αναφέρετε πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε. Μείνετε μακριά και από το κουτσομπολιό και από την αρνητικότητα. Εξάλλου, φεύγετε για καλό.

3. Μην παραιτηθείτε από τις ευθύνες σας πριν φύγετε οριστικά

Οι τελευταίες ημέρες στη δουλειά δεν πρέπει να είναι ένα καθημερινό πάρτι. Συνεχίστε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και κάντε ό,τι μπορείτε για να στηρίξετε αυτή τη μετάβαση που θα ακολουθήσει. Η τελευταία εικόνα έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την εικόνα που δείχνατε καθ’ όλη τη διάρκεια της δουλειάς σας και επίσης που ξέρετε ότι κάποια στιγμή δεν θα συνεργαστείτε και πάλι με τα ίδια άτομα ή δεν θα γυρίσετε στην ίδια δουλειά; Επιπλέον δείχνοντας πως ενδιαφέρεστε για το αντικείμενό σας ακόμη και την τελευταία στιγμή, η εταιρία θα αναγνωρίσει ακόμη περισσότερο την αξία σας.

4. Ευχαριστήστε τον κόσμο

Κανονίστε μία αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση με τους συναδέλφους σας, ακόμη και με αυτούς που δεν είχατε και πολύ κοντινές σχέσεις. Ευχαριστήστε τους για τη συνεργασία σας και για όλες τις πολύτιμες γνώσεις που σας προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα.

5. Κρατήστε επαφή

Βρείτε έναν τρόπο να κρατήσετε επαφή με τους -σύντομα- πρώην συναδέλφους σας και να τους εντάξετε στο επαγγελματικό σας δίκτυο, αλλά και στο φιλικό αν το επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε ποτέ πως αυτοί οι συνάδελφοι, οι διευθυντές και οι πελάτες μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σας ξανά και ξανά στις μελλοντικές δουλειές σας. Εξασφαλίστε μία καλή επικοινωνία και θα δείτε πως θα έχετε εξασφαλίσει και μία καλή επαγγελματική πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 4 =