αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ πρώην εργαζόμενος της Google που έφτιαξε μια startup 1,5 δισ. δολαρίων, μέσα λιγότερο από δύο χρόνια

Ο πρώην εργαζόμενος της Google που έφτιαξε μια startup 1,5 δισ. δολαρίων, μέσα λιγότερο από δύο χρόνια

Έχοντας δουλέψει ως tech lead στη Google, ο Colin Huang αποφάσισε να πάει στο επόμενο level και να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση. Σήμερα, σε λιγότερο από 2 χρόνια από την ίδρυση της, η 4η startup του αποτιμάται στο 1,5 δισ. δολάρια.

Ο 34χρονος έχει δημιουργήσει το Pinduoduo. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως διαβάζουμε στο NextShark.com, η εταιρία έχει έδρα στη Σαγκάη και «συνδέεται» πολύ έξυπνα με το WeChat, τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλαγής μηνυμάτων στη Κίνα. Έχοντας «σηκώσει» πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις, η startup έχει αυτή τη στιγμή μια αξία που φτάνει το 1,5 δισ. δολάρια, όπως λεέι το Bloomberg.

Τι κάνει όμως το Pinduoduo και τα πάει τόσο καλά; Στην ουσία, μεταφέρει την εμπειρία του εμπορικού κέντρο, στο digital. Δηλαδή, εκεί οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν για διάφορα προϊόντα, να κάνουν σχόλια, ενώ μπορούν να κάνουν αγορές μαζί, κερδίζοντας εκπτώσεις. Η όλη ιδέα μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

«Κάποιες εταιρίες το έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά καμία δεν ήταν σε θέση να το κάνει σωστά. Νιώσαμε ότι είχαμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», τονίζει ο ο Colin Huang.

Ο ίδιος άντλησε όλες τις εμπειρίες που μπορούσε από τη θητεία του στη Google. Και στη συνέχεια μπήκε στον κόσμο των startups. Τα αγαθά που πωλούνται μέσω της τελευταίας πλατφόρμας του, φτάνουν σε αξία τα 580 εκατ. δολάρια το μήνα. Ενώ καταγράφεται συνεχής άνοδος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =