αρχικηVIRALΟ πάμπλουτος ιδρυτής των ΙΚΕΑ είναι τόσο τσιγκούνης που αγοράζει ρούχα μόνο από υπαίθριες αγορές

Ο πάμπλουτος ιδρυτής των ΙΚΕΑ είναι τόσο τσιγκούνης που αγοράζει ρούχα μόνο από υπαίθριες αγορές

Ο δισεκατομμυριούχος Ingvar Kamprad, είναι ο ιδρυτής της αλυσίδας επίπλων IKEA αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ζει με πολυτέλεια – τουναντίον, είναι ολιγαρκής σε τέτοιο σημείο μάλιστα που, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ, αγοράζει ρούχα από δεύτερο χέρι, από υπαίθριες αγορές, για οικονομία!

Ο Kamprad που είναι ήδη 91 ετών, έχει τη φήμη του σφιχτοχέρη κάτι που όπως λέει σε Σουηδικό ντοκιμαντέρ, βοήθησε την IKEA να γίνει ένα από τα κορυφαία brand names του κόσμου.

«Δε νομίζω ότι φοράω κάτι που δεν είναι από υπαίθρια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι θέλω να δώσω το καλό παράδειγμα», λέει στο σουιδικό κανάλι TV4.

«Δεν είναι στη φύση της Smaland η σπατάλη», προσθέτει αναφερόμενος στην νότια αγροτική περιοχή της Σουηδία από όπου κατάγεται. Η περιουσία του Kamprad υπολογίζεται στα 65,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα τοπικά μίντια.

Τον απίστευτο αυτό πλούτο, τον μοιράζεται με τα παιδιά του ενώ το Forbes τον κατέταξε, το 2006, στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Η τσιγκουνιά του είναι μνημειώδης και έχει απασχολήσει συχνά πυκνά, τα τοπικά μέσα. Αναφέρουν μάλιστα ότι υπολογίζει ακόμα και τα χρήματα που θα δώσει στον κουρέα του. Ο ίδιος, προτιμά να περιποιείται τα μαλλιά του όταν ταξιδεύει σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα: «Η τελευταία φορά ήταν στο Βιετνάμ», εξηγεί.

Ο κροίσος πάντως, σταδιακά αποσύρεται από την επιχείρηση έτσι ώστε να «κάνει χώρο» στους τρεις γιους του.

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 20 =