αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Νο1 λόγος για τον οποίο δεν σε καλούν για επαγγελματικές συνεντεύξεις, σύμφωνα με έναν career coach

Ο Νο1 λόγος για τον οποίο δεν σε καλούν για επαγγελματικές συνεντεύξεις, σύμφωνα με έναν career coach

Είναι αρκετά εκνευριστικό, να βρεις μια αγγελία για την dream job που ήθελες πάντα, και τελικά να διαπιστώνεις μετά από λίγες ημέρες ότι η θέση καλύφθηκε, ενώ εσύ δεν κλήθηκε καν για συνέντευξη. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί, και δεν είναι πολύ παράξενο ειδικά στην εποχή μας. Ωστόσο, αν αυτές οι απορρίψεις γίνουν συνεχόμενες, τότε μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τον τρόπο που ψάχνετε για δουλειά. Αυτό σημειώνει ο career coach, Rudy Racine.

«Η αλήθεια είναι, ότι δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους και η οποία να εξασφαλίζει ότι θα κληθείτε για μια συνέντευξη» λέει αρχικά ο Racine. Και συνεχίζει: «Πολλές φορές μια μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει την διαφορά. Άλλες φορές, πρέπει να αναδιοργανώσουμε τη συνολική στρατηγική μας. Και είναι δύσκολο να καταλάβουμε που κάνουμε το λάθος».

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πρώτα, σύμφωνα με τον career coach, είναι να κοιτάξετε το βιογραφικό σας. Και να ξανασκεφτείτε τη δομή και τη σύνταξη. Να κάνετε ενδεχομένως αλλαγές έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστικό. Να ελέγξετε επίσης αν υπάρχουν γραμματικά ή συντακτικά λάθη.

Τα λάθη στο βιογραφικό δείχνουν πολλά για τον επαγγελματισμό σας, όπως σημειώνεται στο Mydomaine.com. Ειδικά στα μάτια ενός ανθρώπου που δεν σας ξέρει προσωπικά, και σας κρίνει μόνο από ένα χαρτί. Είναι ένας από τους κύριους λόγους, που κάποιος υποψήφιος μπορεί να μην φτάσει καν στη συνέντευξη.

Αφού κάνετε τις όποιες αλλαγές, ζητήστε από έναν φίλο σας να ρίξει μια ματιά στο νέο βιογραφικό σας. Μερικές φορές, μια φρέσκια ματιά από κάποιον άλλο, μπορεί να αναδείξει λάθη που εμείς δεν έχουμε παρατηρήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =