αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Νο1 λόγος για τον οποίο αποτυγχάνουν οι νέοι επιχειρηματίες: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

Ο Νο1 λόγος για τον οποίο αποτυγχάνουν οι νέοι επιχειρηματίες: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban εξηγεί

Είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη μιας startup, είναι ένα «συναρπαστικό ταξίδι. Αρκετοί είναι αυτοί που επικεντρώνονται βέβαια σε λαμπερά success stories όπως η Google ή το Facebook και μένουν εκεί. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι περισσότεροι δεν φτάνουν τελικά στην επιτυχία. Περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους.

Τελικά, τι ξεχωρίζει τους πετυχημένους από τους αποτυχημένους;

Όπως τονίζει ο διάσημος επενδυτής, Mark Cuban, όσοι αποτυγχάνουν, συνήθως παρουσιάζουν έλλειψη μυαλού και έλλειψη δουλειάς. «Δεν κάνουν τη δουλειά» λέει χαρακτηριστικά. Και εξηγεί, ότι μόλις ξεκινήσεις μια startup, αμέσως θα βρεις ανταγωνισμό. Θα βρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το επιχειρηματικό σου πεδίο όπως και εσύ ή ακόμα καλύτερα. Είναι δική σου δουλειά να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου και να μάθεις τους ανταγωνιστές σου.

«Αν βαδίσεις σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο και οι άλλοι εξακολουθούν να γνωρίζουν περισσότερα από εσένα για αυτό το πεδίο και τους πελάτες, θα χάσεις», σημειώνει ο Cuban.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =