αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο κανόνας 80-20 θα σε κάνει πλούσιο»: Αναλύει ο συγγραφέας που έχει μελετήσει τις ζωές των εκατομμυριούχων

«Ο κανόνας 80-20 θα σε κάνει πλούσιο»: Αναλύει ο συγγραφέας που έχει μελετήσει τις ζωές των εκατομμυριούχων

Για να γίνεις πλούσιος, δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσα χρήματα εισπράττεις. Έχει μεγάλη σημασία το πως διαχειρίζεσαι τα χρήματα που φτάνουν στα χέρια σου. Ο Tom Corley είναι λογιστής, οικονομικός σύμβουλος και συγγραφέας. Στα πλαίσια της συγγραφής ενός βιβλίου του, έψαξε και ανέλυσε τις συνήθειες 233 πολύ πλούσιων ανθρώπων και στη συνέχεια τις συνέκρινε με 128 άτομα με μικρότερη περιουσία.

Κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι για να γίνεις πολύ πλούσιος, πρέπει να εφαρμόσεις τον κανόνα 80-20. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια: Από όσα χρήματα εισπράττεις, θα ξοδεύει το 80% αυτών. Το υπόλοιπο 20% θα το βάζεις στην άκρη. Μόνιμα.

«Είναι ένας πραγματικά απλός κανόνας. Κάνε το, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα βγάζεις», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο CNBC, «εάν επιμείνεις στον κανόνα 80-20, θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα. Και θα είσαι πλούσιος πολύ πριν φτάσεις στην ηλικία συνταξιοδότησης». Μετά από όλη την έρευνα που έκανε, η οποία διήρκεσε 5 χρόνια, ο Corley κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέρα από το πόσα χρήματα κερδίζεις, έχει σημασία η διαχείριση που κάνεις και το πόσα κρατάς στην άκρη.

Αν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις το 80-20, η συνήθεια της εξοικονόμησης χρημάτων θα μπει σταθερά στην ζωή σου. Σε βάθος χρόνου, αν καταφέρεις κινηθείς στο ίδιο μοντέλο, θα έχεις στα χέρια σου μια πολύ μεγαλύτερη περιουσία από αυτή που έχεις σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =