αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας 12Χ12Χ12 για να κάνεις το τέλειο networking

Ο κανόνας 12Χ12Χ12 για να κάνεις το τέλειο networking

Δεν αρκεί απλά να πας σε ένα networking event, για να αποκτήσεις τις νέες επαφές που θα «εκτοξεύσουν» την καριέρα σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απλή παρουσία δεν κάνει την διαφορά. Μάλιστα, αν υποπέσεις σε κάποια λάθη μπορεί να έχεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Και οι άλλοι να σχηματίσουν κακή πρώτη εντύπωση για εσένα. Κάτι που είναι δύσκολο να ανατραπεί στη συνέχεια.

Το Entrepreneur.com, παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο κανόνα, για να κάνεις το τέλειο networking. Είναι ο κανόνας 12x12x12. Και έχει να κάνει με την πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εσένα. Ουσιαστικά, η τακτική που θα ακολουθήσεις, «σπάει» σε 3 βασικά μέρη. Πάμε να τα δούμε.

Πως φαίνεσαι από απόσταση 12 ποδιών; (περίπου 3,5 μέτρα)

Αυτό πρέπει να το προετοιμάσεις πριν πας στο event. Αν είναι ένα business πρωινό event, μην πας casual ντυμένος. Φόρα κάτι πιο επίσημο. Επίσης, μην πας αγουροξυπνημένος. Φρόντισε να έχεις κοιμηθεί αρκετά το προηγούμενο βράδυ. Αν δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις τα πρωινά γενικά, τότε επέλεξε να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα αυτή τη φορά, έτσι ώστε να μην μοιάζεις… χλομός στη συνάντηση.

Πως φαίνεσαι από απόσταση 12 ιντσών;

Μερικές από τις πρώτες εντυπώσεις που θα βγάλει κάποιος για εσένα, δεν θα προκύψουν από τα όσα θα πεις. Παίζουν ρόλο η στάση του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου. Όταν μιλάς με κάποιον, κοίτα τον στα μάτια και μείνε συγκεντρωμένος σε αυτά που λέει. Επίσης, είναι καλό να μην στέκεσαι «άκαμπτος» με τα χέρια σταυρωμένα.

Ποιες είναι οι πρώτες 12 λέξεις που έχεις στο στόμα σου;

Πάμε και στα λόγια. Όταν κάποιος σε ρωτήσει με τι ασχολείσαι επαγγελματικά, πρέπει να έχεις έτοιμη την απάντηση. Να πεις κάτι που να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Μέσα στις πρώτες λέξεις, μπορείς να κάνεις τον άλλον να θέλει να μάθει ακόμα περισσότερα πράγματα για εσένα. ‘Η να το κάνεις να νιώσει εντελώς βαρετά. Απέφυγε τις μακροσκελείς απαντήσεις ή αυτές που μοιάζουν «τυπικές».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =