αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 5 ωρών» που μπορεί να σε βγάλει από την σταθερή ρουτίνα σου και να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Ο «κανόνας των 5 ωρών» που μπορεί να σε βγάλει από την σταθερή ρουτίνα σου και να σε οδηγήσει στην επιτυχία

Στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, ακόμα και κάθε δευτερόλεπτο που δεν δουλεύεις ίσως σου φαίνεται ότι χάνεις χρήματα. Ειδικά κατά τις περιόδους που πρέπει να ολοκληρώσουν σημαντικά projects, πολλοί επιχειρηματίες αναλώνονται απλά στο να δουλεύουν μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και να κάνουν meetings.

Ωστόσο, αν αφήσουμε το μυαλό μας να ξεφύγει σκόπιμα από την δουλειά έστω και μια ώρα, αυτό μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς και καινοτόμους. Ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολοι είναι, πολλοί επιχειρηματίες, πολιτικοί και καλλιτέχνες, έχουν την εν λόγω συνήθεια μέσα στο πρόγραμμα τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του επιστήμονα, εφευρέτη και πολιτικού, Ben Franklin. Ο οποίος αφιέρωνε τουλάχιστον μία ώρα από το πολυάσχολο πρόγραμμά του κάθε εβδομάδα, προκειμένου να μάθει ένα νέο skill, να διαβάσει, να γράψει, να καθορίσει στόχους ή να πειραματιστεί.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω αυτό το μοντέλο, το Medium.com παραθέτει τον «κανόνα των 5 ωρών», ο οποίος μπορεί να σε βγάλει από την… σκληροπυρηνική ρουτίνα σου, και να σε εξελίξει. Βάζοντας τον συγκεκριμένο κανόνα μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα σου, μπορείς να κάνεις «διαλείμματα» και να αφιερώνεις χρόνο σε δραστηριότητες σαν αυτές που ακολουθούν.

Χαλαρές συζητήσεις: Η συζητήσεις σε μια καφετέρια μοιάζουν ως χάσιμο χρόνου για πολλούς επιχειρηματίες. Κι όμως, κάπου εκεί γεννήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες ιδέες του κόσμου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Στίβεν Τζόνσον, κατά τον 18ο αιώνα, τα καφενεία στην Αγγλία ήταν τα μέρη όπου μεγάλοι στοχαστές, όπως ο Ben Franklin, αφαιρούνταν από τα χρονοδιαγράμματα τους για να βρουν νέες και πειραματικές ιδέες.

Να είσαι περίεργος: Αυτό που διαχωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλους τους άλλους είναι η ατέλειωτη περιέργεια τους. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Πάντα προσπαθούν να μάθουν νέα πράγματα και να βρουν νέες ευκαιρίες. Βρες ένα πεδίο ή ένα skill που σε ενδιαφέρει και αφιέρωσε χρόνο εκεί. Πήγαινε σε συνέδρια ή σεμινάρια.

Πειραματισμοί: Στον σύγχρονο κόσμο της επιχειρηματικότητας, ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι όλες οι ιδέες… έχουν δοκιμαστεί. Ωστόσο, ο πειραματισμός είναι ένα βασικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να σε φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες. Σε οποιοδήποτε πεδίο κι αν κινείσαι, αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε ημέρα, για να δεις τι ριζοσπαστικό και νέο μπορείς (ίσως) να προσφέρεις στους ανθρώπους.

Διάβασμα: Είναι κάτι που έχουν βάλει μέσα στην καθημερινότητα τους άνθρωποι όπως ο Barack Obama, o Bill Gates και η Oprah Winfrey. Είναι ένας απλός τρόπος για να λαμβάνεις συνεχώς νέες γνώσεις. Ενώ αρκετοί businessmen το χρησιμοποιούν και σαν κάτι που τους χαλαρώνει πριν κοιμηθούν το βράδυ.

Μάθε νέα πράγματα συνεχώς: Όσο ψηλά κι αν φτάσεις, πρέπει να συνεχίσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα. Αν όμως μπεις σε μια «σταθερή ρουτίνα» κάθε ημέρα, είναι πιθανό να πάψεις να λαμβάνεις νέες γνώσεις. Εδώ έρχεται ο «κανόνας των 5 ωρών» που σε βγάζει από την ρουτίνα σου έστω και για λίγο. Και μπορείς να λάβεις όποιες γνώσεις θέλεις εσύ. «Βασικά πιστεύω ότι αν δεν μαθαίνεις νέα πράγματα, σταματάς να κάνεις σπουδαία και χρήσιμα πράγματα», έχει πει ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − one =