αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας με τις δύο πίτσες» που εφαρμόζει ο Jeff Bezos για να αποφεύγει τα ανούσια meetings

Ο «κανόνας με τις δύο πίτσες» που εφαρμόζει ο Jeff Bezos για να αποφεύγει τα ανούσια meetings

Οι αμερικανικές εταιρίες πραγματοποιούν συνολικά περίπου 11 εκατ. meetings κάθε ημέρα, όπως σημειώνει το CNBC. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός. Και στην Ελλάδα όμως, τα meetings σε εταιρίες… είναι πολλά σε αριθμό και ώρες. Πολλά από αυτά, ολοκληρώνονται χωρίς να βγάλουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σαφώς, οι επαγγελματικές συναντήσεις είναι ένα κομμάτι της δουλειάς. Έχει όμως ενδιαφέρον η περίπτωση του Jeff Bezos. Ο ιδρυτής της Amazon, έχει βρει τον δικό του τρόπο, έτσι ώστε να μη γεμίζει το πρόγραμμα του με ανούσιες συναντήσεις.

Καταρχήν, κάνει meetings με τους μετόχους της Amazon, μόνο για 6 ώρες τον χρόνο συνολικά. Ενώ αποφεύγει επίσης τις πρωινές συναντήσεις. Όμως το «κλειδί» βρίσκεται αλλού. Όπως διαβάζουμε στο Business Insider, ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα με τις δύο πίτσες», όπως συνηθίζει να λέει. Παρόλο που το συγκεκριμένο σενάριο δεν περιλαμβάνει… πίτσες στο δωμάτιο, είναι ικανό για να τον βοηθήσει στην καθημερινότητα του. Με απλά λόγια, ο ίδιος δεν διοργανώνει meetings ή δεν πάει εκεί, αν «δύο πίτσες» δεν μπορούν να ταΐσουν όλους τους παρευρισκόμενους. Όσο περισσότεροι είναι στο δωμάτιο, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το meeting, όπως εκτιμά ο Bezos. Θέλει λίγες συναντήσεις και μικρές ομάδες να συμμετέχουν σε αυτά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι έρευνες έχουν δείξει πως τα λιγότερα meetings μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αφού σε πολλές περιπτώσεις, οι συναντήσεις είναι χάσιμο χρόνο και δεν υπάρχει κάποιο όφελος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =