αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής του eBay έδωσε περίπου 500.000 δολάρια για ένα «πείραμα» που δίνει δωρεάν χρήματα σε ανθρώπους

Ο ιδρυτής του eBay έδωσε περίπου 500.000 δολάρια για ένα «πείραμα» που δίνει δωρεάν χρήματα σε ανθρώπους

Το Omidyar Network, ένα επενδυτικό ταμείο που ιδρύθηκε από τον δημιουργό του eBay, Pierre Omidyar, επένδυσε 493.000 δολάρια σε ένα «πείραμα» που δίνει δωρεάν χρήματα σε ανθρώπους στην Κένυα. Το εν λόγω εγχείρημα «τρέχει» η φιλανθρωπική οργάνωση GiveDirectly.

Συγκεκριμένα, δοκιμάζει μια ανερχόμενη λύση στη φτώχια, η οποία περιλαμβάνει την παροχή ενός βασικού εισοδήματος, σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Άνθρωποι που είναι πολύ φτωχοί, θα λαμβάνουν ένα χρηματικό ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως η στέγη, η τροφή και η ένδυση.

Για τη ώρα, το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε κάποια χωριά της Κένυας. Σύντομα όμως αναμένεται να επεκταθεί και θα το δούμε στην πλήρη μορφή του σε λίγους μήνες. Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι θα λάβουν χρήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που παραθέτει το Business Insider, το να δώσεις χρήματα σε τόσο φτωχούς ανθρώπους μόνο θετικά αποτελέσματα έχει. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να κάνουν βασικές επισκευές στα σπίτια τους ενώ πολλοί από αυτούς ανοίγουν και τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, μειώνεται η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών στις περιοχές αυτές, αφού οι άνθρωποι βλέπουν πια τη ζωή με άλλο μάτι.

Το Omidyar Network του Pierre Omidyar συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα και μάλιστα στελέχη του ταμείου εκτιμούν ότι σύντομα θα δούμε πολύ καλά αποτελέσματα. Όταν το πρόγραμμα «τρέξει» στην πλήρη μορφή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =