αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής της Apivita μίλησε για τα 3 «συστατικά» που έφτασαν την εταιρία του στην επιτυχία

Ο ιδρυτής της Apivita μίλησε για τα 3 «συστατικά» που έφτασαν την εταιρία του στην επιτυχία

Για τη διαφορετική επιχειρηματικότητα, στην οποία στηρίζεται η επιτυχία της Apivita και την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και ιδρυτής της επιτυχημένης εταιρείας Νίκος Κουτσιανάς, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Αττικής.

O κ.Κουτσιανάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως σημείωσε, ενημερώθηκε σχετικά με το τι είναι μία διαφορετική επιχειρηματικότητα, που τόσο ανάγκη έχει η Ελλάδα και όλη η ανθρωπότητα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους τρεις πυλώνες, που προσδιορίζουν τη λειτουργία και οργάνωση της Apivita, δηλαδή, την Καινοτομία, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Έρευνα, τους οποίους επικαλέστηκε και κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περιγράφοντας την Apivita ο κ. Κουτσιανάς έκανε λόγο για μία εταιρεία που αγκαλιάζει την ελληνική φύση, τον Ιπποκράτη και τη μελισσοκομία, κατασκευάζοντας προϊόντα φυσικά, αποτελεσματικά, ολιστικά, που μεταφέρουν την ελληνική φύση, τον Ιπποκράτη και τα μελισσοκομικά προϊόντα και κατά συνέπεια την Ελλάδα σε 15 χώρες του κόσμου.

Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για τη δημιουργία αυτής της εταιρείας και εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι θα είναι η επιχειρηματικότητα που αφήνουμε κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, αφού πρώτα ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας.

«Μία επιχειρηματικότητα που θα αντιστρέψει όλο αυτό το κακό που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μιας επιχειρηματικότητας εννοώ παλαιάς, που υπήρχε, που έχει φτάσει την ανθρωπότητα στα 208 τρισ. παγκόσμιο χρέος, που δεν μπορεί να βγει με τίποτα, με όποια επιχειρηματική δραστηριότητα».

Όπως υποστήριξε «χρειάζεται να ξαναρθούμε πίσω στις ρίζες μας στην αρχαία Ελλάδα, να θυμηθούμε τον Ιπποκράτη και τις σοφίες του, τον Αριστοτέλη με την Αριστεία, τον Πλάτωνα “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, τον Σωκράτη “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα” και να ξεκινήσουμε σε βάση μηδενική, ξέροντας ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος μας».

Αναλύοντας, δε, αυτά τα πλεονεκτήματα αναφέρθηκε στην ελληνική φύση, τα αρωματικά φυτά, τα μελισσοκομικά προϊόντα, γενικότερα τα διατροφικά προϊόντα και κατέληξε με την επισήμανση ότι όλα αυτά αποτελούν την αφετηρία για να ξαναδιδάξουμε και πολιτισμό και επιχειρηματικότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Αττικής και ξεναγήθηκε από τον κ. Κουτσιανά και τα διευθυντικά του στελέχη στο βιοκλιματικό κτίριο της εταιρείας καθώς και στις εγκαταστάσεις της.

Η Apivita ιδρύθηκε το 1979, το όνομά της προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας».

Oι ιδρυτές της Apivita, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας στην βάση τους μελισσοκομικά προϊόντα και φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων. Πηγή έμπνευσης τους η κοινωνία της μέλισσας και η μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης.

Σήμερα, η Apivita έχει αναπτύξει και εδραιώσει πάνω από τριακόσια οργανικά, προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, ενσωματώνοντας σε αυτά υψηλής βιολογικής αξίας μελισσοκομικά προϊόντα, εκχυλίσματα από ελληνικά βότανα, αιθέρια έλαια και πράσινες καινοτομίες.

Τον Μάρτιο του 2017 το πλειοψηφικό πακέτο της, απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην Apivita είχε στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίστηκαν μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.

Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η Apivita παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 13 =