αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Εμμανουέλ Μακρόν θέλει να κάνει τη Γαλλία… Silicon Valley. Πως μπορεί να «συνδεθεί» η Ελλάδα και τι θα συζητηθεί στην προσεχή επίσκεψη του

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θέλει να κάνει τη Γαλλία… Silicon Valley. Πως μπορεί να «συνδεθεί» η Ελλάδα και τι θα συζητηθεί στην προσεχή επίσκεψη του

Στο σχέδιο Μακρόν να καταστήσει την Γαλλία μία ευρωπαϊκή Silicon Valley επιθυμεί να συμμετάσχει η ελληνική πλευρά. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση κατά την προσεχή επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα θα επιδιώξει να γίνει και η Ελλάδα κομμάτι του μεγαλεπήβολου σχεδιασμού του Γάλλου Προέδρου να καταστήσει την χώρα του μία γέφυρα προώθησης νέων τεχνολογιών.

Ο Μακρόν έρχεται επισήμως στην Αθήνα στο διάστημα 7-8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η είδηση όμως δεν βρίσκεται στο προγραμματισμένο ταξίδι του νέου Ευρωπαίου ηγέτη στην Ελλάδα. Αλλά στο γεγονός πως θα συνοδεύεται από δεκάδες εκπροσώπους επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του mononews.gr, γίνεται ήδη προεργασία για συνεργασίες στον τουριστικό τομέα και στα αγροτικά.

Κοινώς, ο Μακρόν έρχεται στην Αθήνα για δουλειές και όχι μόνο για να συμβολίσει την στήριξη της χώρας του στην προσπάθεια της Ελλάδας να βρει με επιτυχία το μονοπάτι εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν πρωθυπουργικοί συνεργάτες καθώς και οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κατρούγκαλος και Στέργιος Πιτσιόρλας. Αντικείμενό της δεν ήταν μόνο η αναγκαία προετοιμασία για την υποδοχή του Μακρόν και των Γάλλων επιχειρηματιών αλλά και άλλα δύο σημαντικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο αντιστοίχως στην Ελλάδα.

Το πρώτο αφορά την διεξαγωγή του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα, στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Το δεύτερο σημαντικό οικονομικό γεγονός αφορά την ευρωαραβική διάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα. Η διάσκεψη διοργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Σημειωτέον πως χθες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας σύσκεψη υπό τον κ. Παπαδημητρίου με αντικείμενο την ένταξη κάποιων έργων στις στρατηγικές επενδύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ αυτές εντάχθηκε ένας φάκελος που αφορά ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κρήτη, ενώ για κάποιους άλλους επενδυτικούς φακέλους συμφωνήθηκε ότι απαιτείται περισσότερη επεξεργασία για να ξεπεραστούν κάποιες γκρίζες ζώνες. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 18 =