αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Marriott αποκαλύπτει την ερώτηση που κάνει πάντα στην ομάδα του

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Marriott αποκαλύπτει την ερώτηση που κάνει πάντα στην ομάδα του

Ο John Willard “Bill” Marriott Jr. είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της Marriott International. Ναι, του γνωστού brand ξενοδοχείων. Με περισσότερα από 6.000 ξενοδοχεία σε 120 χώρες και εταιρική αξία που ξεπερνά τα 38 δισ. δολάρια.

Στη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του, ο ίδιος βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε η Marriott να γίνει ένα παγκόσμιο brand. Ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση, και σήμερα έχει πάνω από 225.οοο εργαζομένους. Με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά το πως να διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Ενώ όσοι τον ξέρουνν λένε ότι είναι εργασιομανής.

Πως, όμως, καταφέρνει να διαχειριστεί και να είναι leader σε μια τόσο μεγάλη εταιρία; Ο ίδιος, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό inc.com, έχει μια πολύ απλή τακτική. Για την ακρίβεια μια απλή ερώτηση, την οποία κάνει στην ομάδα του.

«Υπάρχει μια θαυμάσια ερώτηση: ‘Τι πιστεύετε;’. Έτσι παίρνεις την ομάδα με το μέρος σου. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς τους ανθρώπους σου», τονίζει ο John Willard “Bill” Marriott Jr.

Όπως εξηγεί, δεν γίνεται να τα ξέρεις όλα. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να βγάζεις ένα τέτοιο προφίλ προς τα έξω. Για να γίνεις σπουδαίους leader πρέπει αν είσαι σε μια συνεχή διαδικασία κατά την οποία θα ακούς και θα ρωτάς.

«Αν λες ότι έχεις όλες τις απαντήσεις, από ένα σημείο και μετά οι άλλοι θα σταματήσουν να σε ακούνε, θα σε αγνοούν. Θα έχεις αποτύχει ως ηγέτης», λέει μεταξύ άλλων, ο ίδιος. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να διακόψεις κάποιον από την ομάδα σου, καλύτερα άκου τον. ‘Η έστω κάνε του μια ερώτηση. Έτσι, ακόμα κι αν διαφωνήσετε, θα έχεις καταλάβει τον ακριβή λόγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 12 =