αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος (και πολύ πλούσιος) επενδυτής Kevin O’Leary αναλύει γιατί δεν δίνει 2,50 δολάρια για ένα ποτήρι καφέ

Ο διάσημος (και πολύ πλούσιος) επενδυτής Kevin O’Leary αναλύει γιατί δεν δίνει 2,50 δολάρια για ένα ποτήρι καφέ

Θα περίμενε κανείς, ότι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι δεν κάθονται να ασχολούνται με τα μικρά έξοδα κάθε ημέρα. Πόσο μάλλον να «κόβουν» αρκετά από αυτά. Φαίνεται όμως, ότι η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Αυτό λέει τουλάχιστον ο διάσημος επενδυτής, Kevin O’Leary, ο οποίος μιλώντας στο CNBC δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν δίνει 2,50 δολάρια για να πιει κάπου έξω ένα ποτήρι καφέ.

Μα είναι δυνατόν ένας εκατομμυριούχος να σκέφτεται τα 2,50 δολάρια; Κι όμως ναι. «Ποτέ δεν το κάνω αυτό. Είναι απλά σπατάλη χρημάτων, για κάτι που κανονικά κοστίζει 20 cents», τονίζει. Ο ίδιος πίνει καφέ κάθε ημέρα. Αλλά τον φτιάχνει ο ίδιος. Με κόστος 18 cents όπως λέει.

«Και επενδύω τα υπόλοιπα χρήματα» εξηγεί.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον καφέ. Ο Kevin O’Leary λέει ότι αγοράζουμε άχρηστα πράγματα κάθε ημέρα. Βέβαια, όταν τα αγοράζουμε μπορεί να φαίνονται ως μια καλή αγορά. Αλλά στην συνέχεια μένουν αχρησιμοποίητα. Κάθε φορά που ο γνωστός επενδυτής θέλει να αγοράσει κάτι, κάνει στον εαυτό του την ερώτηση: «Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό;». Αν δεν το χρειάζεται, απλά δεν το αγοράζει. Και επενδύει τα συγκεκριμένα χρήματα αλλού. Σε βάθος χρόνο δημιουργεί έτσι κεφάλαια για επενδύσεις, και βγάζει χρήματα… ενώ κοιμάται.

Kevin O'Leary will never spend $2.50 on a cup of coffee

Kevin O'Leary absolutely refuses to spend $2.50 on coffee.

Posted by CNBC Make It on Dienstag, 5. Dezember 2017

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =