αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ δημιουργός του Android έχει δημιουργήσει δική του εταιρία και είναι έτοιμος να λανσάρει smartphone

Ο δημιουργός του Android έχει δημιουργήσει δική του εταιρία και είναι έτοιμος να λανσάρει smartphone

Τέσσερα χρόνια αφότου άφησε την ηγεσία της ομάδας του Android, και 2 χρόνια από τότε που έφυγε από την Google, ο πατέρας του Android, Andy Rubin ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του high-end smartphone. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο αυτό smartphone θα κυκλοφορήσει από την Essential Products Inc., μια νέα εταιρεία την οποία ο Andy θα ανακοινώσει και επίσημα σύντομα.

Αυτή την στιγμή η Essential είναι μια μικρή εταιρεία που έχει 40 εργαζόμενους, εκ των οποίων αρκετοί είχαν δουλέψει στο παρελθόν για την Google, Apple ή την Samsung. Ο Andy Rubin, εκτελώντας χρέη CEO για την Essential, είχε επισκεφτεί και την CES 2017 ώστε να συζητήσει για το νέο του smartphone με τους παρόχους κινητής των ΗΠΑ.

Το νέο smartphone της Essential, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, θα έχει edge-to-edge οθόνη και premium υλικά, αφού ως στόχο έχει να ανταγωνιστεί high-end smartphones, όπως το Apple iPhone, Google Pixel και Samsung Galaxy ναυαρχίδες. Μέχρι στιγμής, το πρωτότυπο φέρεται να έχει οθόνη 5.5 ιντσών, αλλά είναι μικρότερο από το iPhone 7 Plus αφού έχει σχεδόν ανύπαρκτα bezels. Η Essential δοκιμάζει επίσης διάφορα επίπεδα ευαισθησίας στην οθόνη αφής, ίσως κάτι σαν το 3D Touch της Apple.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το Techblog.gr, το πρώτο smartphone της Essential μπορεί να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2017, με το κόστος της συσκευής να είναι στα ίδια με αυτό ενός iPhone 7, ενώ κατασκευάστρια φαίνεται να είναι η Foxconn. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν αυτή η συσκευή τρέχει Android.

Τον περασμένο χρόνο ο Andy μίλησε για νέες υπολογιστικές πλατφόρμες, αναφέροντας ότι η επόμενη πρέπει να «αφορά τα δεδομένα και του ανθρώπους που θα εκπαιδεύουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης». Σίγουρα με την εμπειρία του Andy στην ανάπτυξη συστημάτων, δεν θα είναι περίεργο να δούμε κάτι νέο στο επερχόμενο smartphone της Essential.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =