αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Mark Cuban εξηγεί γιατί δεν είχε αμάξι αξίας άνω των 200 δολαρίων μέχρι τα 25 του

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Mark Cuban εξηγεί γιατί δεν είχε αμάξι αξίας άνω των 200 δολαρίων μέχρι τα 25 του

Ο Mark Cuban ακολούθησε τον δικό του ιδιαίτερο δρόμο προς την κορυφή. Σήμερα είναι επιχειρηματίας, επενδυτής και δισεκατομμυριούχος. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι μέχρι τα 25 του, δεν είχε ποτέ στην κατοχή του αυτοκίνητο αξίας άνω των 200 δολαρίων, όπως σημειώνει το CNBC.

Ναι, ο νεαρός Cuban κυκλοφορούσε με ένα παλιό Buick LeSabre του 1966 και ένα  Fiat X1/9 που είχε μια τρύπα στο πάτωμα!

«Δεν είχα κάποιο αμάξι που κόστιζε πάνω από 200 δολάρια, μέχρι τα 25 μου. Ήταν τρελό», λέει ο γνωστός businessman.

Ο Mark Cuban είχε τον λόγο του. Αυτή του η τακτική, είχε ως στόχο να φτάσει στην οικονομική ανεξαρτησία από νεαρή ηλικία. Ένας στόχος που ήταν εμπνευσμένος και από το βιβλίο του Paul Terhorst με τίτλο: «Cashing in on the American Dream: How to Retire at 35».

Το βιβλίο μιλά για το πως θα εστιάσεις στις προτεραιότητες σου και το πως μπορείς να ζήσεις κάτω από τις δυνατότητες σου, έτσι ώστε να εκπληρώσεις τους μεγάλους στόχους σου. Ενθαρρύνει τους αναγνώστες να περιορίσουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους, και να επενδύσουν στο να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.

Για τον Cuban, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ζει με πραγματικά λίγα πράγματα. «Έκανα πράγματα όπως η συγκατοίκηση με άλλα 5 άτομα, τρώγοντας μακαρόνια με τυρί» σημειώνει.

Φυσικά σήμερα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για τον ίδιο. Πλέον κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα και έχει το δικό του ιδιωτικό τζετ. Τελικά, ίσως εκείνο το αρχικό «φτωχικό» πλάνο, να έφερε αποτελέσματα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 2 =