αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Έλληνας startupper που έχει «σηκώσει» 12 εκατ. δολάρια, μίλησε για όλα στο Startup Grind Athens

Ο Έλληνας startupper που έχει «σηκώσει» 12 εκατ. δολάρια, μίλησε για όλα στο Startup Grind Athens

Δύο πρωτιές για το Startup Grind Athens που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου: για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν και για πρώτη φορά στον νέο χώρο The Hub Events. Ο κόσμος πολύς αλλά ταυτόχρονα με πολύ στοχευμένη παρουσία καθώς πάντα οι ομιλητές του Startup Grind μοιράζονται πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αλλά και insights για την ταραχώδη πορεία τους προς το επιτυχημένο χτίσιμο της startup τους.

Με καλεσμένο τον Αλέξανδρο Μαρίνο και το resin.io το κοινό έμεινε κάθε άλλο παρά παραπονεμένο, καθώς είχε την δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία της περιγραφής μιας σπουδαίας διαδρομής με συνολικό funding 12 εκατομμυρίων δολαρίων από διεθνείς επενδυτές.

Όπως κάθε άλλη φορά έτσι και την περασμένη Τρίτη το event ξεκίνησε με συζητήσεις κάθε είδους από τους παρευρισκόμενους μεταξύ τους αλλά και με τον Αλέξανδρο, ο οποίος είχε από την αρχή την κατάλληλη διάθεση για να λύσει απορίες για την resin.io σε φιλόδοξους startuppers!

Σύντομα ο Αλέξανδρος, Co-founder και CEO του Resin.io ανέβηκε στην σκηνή και μίλησε για τα πρώτα του βήματα τα οποία ξεκίνησαν όταν πήρε την απόφαση να μην εκδώσει ένα ακόμη paper όντας Research Associate στο πανεπιστήμιο του Surrey, αλλά να προσπαθήσει να εμπορευματοποιήσει το ερευνητικό του υλικό, μιας και όπως ανέφερε: «δεν ξέρω σε τι οφείλεται αλλά αυτό πραγματικά ήθελα να κάνω».

Έτσι λοιπόν σήμερα, με το resin.io δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις που επενδύουν στο IoT σε όλους τους τομείς όπως connected home , marketing and retail, manufacturing and logistics και άλλους να διαχειρίζονται να ελέγχουν και να αυτοματοποιούν απομακρυσμένες συσκευές χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής τους, λύνοντας παράλληλα πολλά coding oriented προβλήματα.

Στην συνέχεια ο Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην διαφορετικότητα της remote διοίκησης καθώς η 56μελή μέχρι τώρα ομάδα του Resin.io βρίσκεται σε Αθήνα – Λονδίνο – Σιάτλ. Μίλησε επίσης για τον περιορισμένο βαθμό γραφειοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και για κάποιους από τους πελάτες της πλατφόρμας του, οι ποιοι έχουν τοποθετήσει οθόνες σε αγελάδες, τρακτέρ και κάδους σκουπιδιών!

Τέλος ο Πάνος Παπαδόπουλος, Partner στο Marathon VC και ένας από τους αρχικούς επενδυτές στο resin.io ως Angel Investor, ανέβηκε στην σκηνή και να αναλύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον ιδιαίτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών που είχε ο Αλέξανδρος ως founder: «ψαγμένος», εργατικός και διαβασμένος είναι το αναγκαίο αρχικό συνδυασμό χαρακτηριστικών, παραμένει όμως μόνο η αρχή καθώς στον δρόμο προς την επιτυχία η διαδρομή είναι σκληρή και σου θυμίζει πάντα πόσα λίγα ξέρεις.

«Μην περιμένεις να σου έρθει η επιφοίτηση διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα περιοδικών τεχνολογίας, αυτό το κάνουν όλοι! Οι ψαγμένοι που ασχολούνται με το ‘καινούριο’ μάλλον θα δείχνουν λίγο περίεργοι τώρα στα μάτια σου και στην ουσία δεν θα ξέρεις και πολύ καλά τι κάνουν!» τόνισε με σιγουριά και μπρίο ο Πάνος και συμπλήρωσε «μετανιώνω ακόμα που δεν επένδυσα σε bitcoin όταν έπρεπε!»

Aκολούθησε η καθιερωμένη αποχώρηση από την σκηνή για ακόμα πιο άμεση διάδραση μεταξύ κοινού, Αλέξανδρου και Πάνου και για φυσικά pizza από το e-FOOD!

Το Startup Grind Athens ανανεώνει το ραντεβού του στις 10 Οκτωβρίου με καλεσμένο τον Γιώργο Αρφαρά, Co-founder και Co-CEO του E-table.gr για να μοιραστεί την μοναδική του εμπειρία και το επιχειρηματικό ταξίδι που του εξασφάλισε ως τώρα 2.5 εκατομμύρια ευρώ επένδυση από τους Venture Friends και Angel Investors.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 5 =