αρχικηVIRALΟ άνθρωπος που πάει στη δουλειά του κολυμπώντας. Και πως τον έχει βοηθήσει μια startup (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος που πάει στη δουλειά του κολυμπώντας. Και πως τον έχει βοηθήσει μια startup (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Μονάχου, που χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά λόγω δουλειάς, ξοδεύουν ώρες στην κίνηση, μέσα σε μποτιλιαρισμένους δρόμους ή γεμάτα τρένα. Όμως, ο 40χρονος Benjamin David έχει βρει τη λύση να τα αποφεύγει όλα αυτά και δεν είναι κάτι άλλο από… κολύμπι στο ποτάμι.

Κάθε μέρα βουτά στον ποταμό Isar και κολυμπά για 2 χιλιόμετρα, ώσπου να φτάσει στην εργασία του. Χρειάζεται μισή ώρα γι’ αυτή τη διαδρομή και, όταν φτάνει, αφού στεγνώνει με μία πετσέτα, φορά ένα καθαρό t-shirt και… περιμένει τους συναδέλφους του για δουλειά.

Ο Benjamin πάντως για να μην κινδυνεύσει από μία ενδεχόμενη κακοκαιρία, ελέγχει κάθε πρωί πριν φύγει, το επίπεδο του νερού, τη θερμοκρασία αλλά και τους ανέμους. Αν κάτι είναι πέρα από τα επίπεδα ασφαλείας, απλά συμβιβάζεται με τα “συμβατικά” μέσα μεταφοράς.

Όπως διαβάζουμε στο Digitallife.gr, ο David είναι ιδρυτής ενός μικρού think tank και έχει βρει αυτή τη λύση για να φτάνει ήρεμος στη δουλειά του, χωρίς τον εκνευρισμό της κίνησης. Καταφέρνει, μάλιστα, να διατηρεί στεγνά τα πράγματά του με τη βοήθεια μίας special bag που είναι αδιάβροχη αλλά και γεμάτη με αέρα, ώστε όταν όταν την κλείνετε να μπορεί να “ισορροπεί” στο νερό.

Ονομάζεται “Wickelfisch” και σχεδιάστηκε από ένα startup στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου η κολύμβηση για την εργασία έχει πραγματικά γίνει μια μεγάλη τάση. Διατηρεί στεγνό το φορητό υπολογιστή του Benjamin, τα χαρτιά και τα ρούχα του, ενώ του επιτρέπει και… απλώς να επιπλέει στο ποτάμι, αν τα χέρια του κουραστούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 7 =