αρχικηVIRALΟι «no money» λύσεις: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Οι «no money» λύσεις: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Τα ταξίδια είναι από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής, αλλά, δυστυχώς, κοστίζουν. Κι ενώ υπάρχουν κάποια έξοδα που δεν μπορεί να αποφύγει κάποιος, κάποια άλλα μπορεί να τα γλιτώσει, αρκεί να ξέρει τις ευκαιρίες που τον περιμένουν.

Εξερεύνηση των οκτώ γεφυρών – Βουδαπέστη

Η πόλη της Βουδαπέστης απαρτίζεται από δυο πλευρές (που ονομάζονται Βούδα και Πέστη) στις 2 όχθες του Δούναβη και συνδέονται με 8 γέφυρες. Αν πρόκειται να περάσετε μόνο μία από αυτές, φροντίστε να είναι η Γέφυρα των Αλυσίδων. Η γέφυρα αυτή συνέδεσε τη Βούδα και την Πέστη, έγινε το πρώτο πέρασμα για πεζούς επί του Δούναβη και αν τη διασχίσετε βράδυ θα απολαύσετε ένα μαγευτικό θέαμα με χιλιάδες μικρά φωτάκια, το οποίο δεν θα σας κοστίσει απολύτως τίποτα.

Δοκιμή τυριού – Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη που χρησιμοποιεί πολύ τα δωρεάν δείγματα. Σε κάποια από τις ανοιχτές αγορές του, όπως η τεράστια αγορά τροφίμων Nieuwmarkt, θα βρείτε πλήθος τροφίμων να δοκιμάσετε, ενώ κατά μήκος των καναλιών της πόλης θα βρείτε πολλά καταστήματα με τυρί, όπως το Golden Age Cheese Store, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε Gouda και άλλα τυριά μέχρι να τα βαρεθείτε.

Επίσκεψη στο Μουσείου του Πικάσο – Βαρκελώνη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο μεσαιωνικό παλάτι στη στυλάτη γειτονιά El Born και αποτελεί σίγουρα must-see αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη. Τα καλά νέα είναι, όμως, ότι κάθε Κυριακή μετά τις 3 το μεσημέρι, η είσοδος είναι δωρεάν και μπορεί ο καθένας να θαυμάσει τη σειρά Las Meninas χωρίς κόστος.

Κάντε μια βουτιά – Κοπεγχάγη

Για να δροσιστείτε το καλοκαίρι, κάντε αυτό που κάνουν και οι ντόπιοι: βουτήξτε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης στα λουτρά του Islands Brygge. Οι 5 δημόσιες πισίνες στο κέντρο της πόλης σίγουρα θα συγκεντρώνουν πολύ κόσμο τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, αλλά μην ανησυχείτε. Καθαρίζονται καθημερινά χάση στο σκανδιναβικό λειτουργικό φορολογικό σύστημα.

Βόλτα στο Bite Club – Βερολίνο

Τις Παρασκευές το βράδυ τα καλοκαίρια, το Bite Club συνδέει τα κινητά food trucks της πόλης με μουσική, διοργανώνοντας βραδιές με φαγητό και DJs δίπλα στο ποτάμι στο Kreuzberg. Το όλο event δεν έχει είσοδο, αλλά δύσκολα θα αντισταθείτε να μην αγοράσετε κάτι από όλες αυτές τις νοστιμιές που θα σας περιτριγυρίζουν.

Ζωντανή ιρλανδική μουσική – Δουβλίνο

Η ιρλανδική μουσική αποτελεί μεγάλο μέρος της ιρλανδικής κουλτούρας στο Δουβλίνο. Κατευθυνθείτε σε οποιαδήποτε pub το βράδυ και θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μπάντζο, βιολιά και τραγούδι, έτσι ώστε να διασκεδάσετε παραδοσιακά. Η γειτονιά Temple Bar είναι λίγο τουριστική, γι’ αυτό καλύτερα να την αποφύγετε και να προτιμήσετε το Whelan’s στην Camden Street, όπου πάνε και οι ντόπιοι και σε διάφορα live έχει δωρεάν είσοδο, αν και θα πρέπει να πληρώσετε το ποτό σας αν θελήσετε να πιείτε.

Εξερεύνηση του Καθεδρικού Ναού – Φλωρεντία

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ευρώ για να μπείτε στο διάσημο καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας και ίσως το πιο σημαντικό της αξιοθέατο. Η κατασκευή αυτού του τεράστιου, γοτθικού ναού ξεκίνησε τον 13ο αιώνα και έχει πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό με τοιχογραφίες και βιτρό. Αν ανεβείτε και τα 463 σκαλιά στην κορυφή του, θα πρέπει να πληρώσετε γύρω στα 15 ευρώ, γι’ αυτό θαυμάστε το εσωτερικό του και φύγετε για… gelato!

Μπείτε στα μουσεία – Λονδίνο

Κάτι πολύ θετικό που έχει το Λονδίνο είναι τα δωρεάν μουσεία του. Εκεί μπορείτε να δείτε από κοντά έργα του Ανρί Ματίς και του Μαρκ Ρόθκο στο Tate Modern, όπως και κλασικές δημιουργίες του Σεζάν, του Βερμέερ και του Ντα Βίντσι στην Εθνική Πινακοθήκη. Κι αν έχετε μαζί σας παιδιά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπως και το Μουσείο Επιστημών είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους.

Γνωρίστε τα πολύχρωμα πλακάκια της πόλης – Λισαβόνα

Η Πορτογαλία είναι διάσημη για τα azulejos, δηλαδή τα περίτεχνα ζωγραφισμένα κεραμικά πλακάκια που κοσμούν τους τοίχους σπιτιών, τα παγκάκια και τις προσόψεις κτιρίων σε όλη την πόλη. Ο καλύτερος τρόπος να τα απολαύσετε έιναι να περιηγηθείτε σε όλη την πόλη κι αν θέλετε κι άλλα, το Museu Nacional de Azulejos προσφέρει δωρεάν είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Δείτε το Πάνθεον – Ρώμη

Δεν επισκέπτεται κανείς καθημερινά έναν διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό ναό κι ούτε χρειάζεται να είναι κάποιος θρησκευόμενος για να νιώσει ένα βήμα πιο κοντά στον παράδεισο, κοιτώντας ψηλά στο θόλο. Μην το χάσετε!

Πηγή: Clickatlife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =