αρχικηVIRALΟι 7 τύποι ανθρώπων που ίσως έχεις δίπλα σου και σε «μπλοκάρουν» από το να φτάσεις στην επιτυχία

Οι 7 τύποι ανθρώπων που ίσως έχεις δίπλα σου και σε «μπλοκάρουν» από το να φτάσεις στην επιτυχία

Από πολύ νωρίς μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να είμαστε άριστοι μαθητές, ιδανικοί φίλοι και καλοί σύντροφοι. Μαθαίνουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε μικρή και μεγάλη δυσκολία προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας, να φτάσουμε σε αυτό που ονομάζουμε «επιτυχία» είτε αυτή παίρνει την έννοια της επαγγελματικής καταξίωσης είτε της επιτυχημένης οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Ωστόσο, ενώ αυτή κρίνεται ως μια εντελώς προσωπική υπόθεση, που προϋποθέτει σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή, χρόνο, γνώσεις και δημιουργικότητα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν.

Και πριν πάει ο νους σας στη θετική σκέψη και την τύχη, η επιχειρηματίας Τζανίν Γκάρνερ από την Αυστραλία και μέντορας του Fortune 500 υποστηρίζει στην Daily Mail Australia, ότι οι άνθρωποι από το οικείο περιβάλλον κάθε ανθρώπου είναι δυνατόν να καθορίσουν την επιτυχημένη πορεία του.

Σύμφωνα με την ειδικό, υπάρχουν 7 τύποι ανθρώπων που πρέπει καθένας να απομακρύνει από την καθημερινότητα του και να βγάλει από τη ζωή του, αν θέλει να πάει μπροστά και να εξελιχθεί και παράλληλα θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Εχετε φίλους που βλέπουν πάντοτε την αρνητική πλευρά κάθε κατάστασης; Η μήπως συναδέλφους που σας κάνουν να αναρωτιέστε για τις ικανότητές σας;»

Αν η απάντηση είναι «ναι» σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε ήρθε η στιγμή να πάρετε και πάλι τον έλεγχο στα χέρια σας!

Παρακάτω η Τζανίν Γκάρνερ αποκαλύπτει όλα εκείνα τα σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αντιστοιχούν σε κάποιον από τους χαρακτήρες προς αποφυγή.

Ο σαμποτέρ

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θέλει εσκεμμένα να βλάψει την επιτυχία σας, συνήθως για προσωπικό του όφελος. Μερικές φορές θα σας κλέψει κάθε σας δημιουργική ιδέα και θα εξαφανιστεί. Απολαμβάνει να κάνει δεκάδες ερωτήσεις όταν βρίσκεστε μόνοι στο ίδιο περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει όλες τις πληροφορίες σας και τις γνώσεις σας για το δικό του σκοπό.

Ο κλέφτης ονείρων

Η βασική ικανότητα αυτού του ανθρώπου είναι να καταστρέφει τη θετική σας σκέψη, την αυτοπεποίθηση και την πίστη στον εαυτό σας. Μπορεί να είναι από φίλος, μέχρι συνάδελφος ή ακόμα και κάποιο μέλος της οικογένειας σας, που θα θέλει σκοπίμως να σας προστατέψει. Με τον τρόπο αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πως τρέφει τα καλύτερα αισθήματα, αλλά σταδιακά θα γεμίσει το μυαλό σας με αμφιβολίες για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας.

Ο προδότης

Θα πει μια κουβέντα, αλλά μόλις γυρίσει την πλάτη, θα την ακυρώσει με τις πράξεις του, που θα έχουν όχι μόνο αντίθετο αλλά και αρνητικό για εσάς αποτέλεσμα. Βλέπει τον κόσμο μόνο ως πεδίο ανταγωνισμού και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση σας.

Ο νάρκισσος

Ενδιαφέρεται καθαρά και μόνο για τη δική του δύναμη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που παίρνει περισσότερα από όσα δίνει, πιστεύει ότι βρίσκει λύσεις για τα πάντα και αισθάνεται ότι «μετράει» πολύ. Συνήθως, δεν νιώθει τύψεις ή ενοχές και οτιδήποτε πει ή κάνει περιστρέφεται γύρω από τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες.

Ο ψεύτης

Κρατά κρυφές σκόπιμα σημαντικές πληροφορίες από εσάς. Ισως προσφερθεί να σας βοηθήσει με το έργο σας, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να το φέρει εις πέρας μαζί σας. Μπορεί να προθυμοποιηθεί ακόμη και να σας βρει δουλειά, αλλά τίποτα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο τύπος που ασκεί διαρκώς κριτική

Σας καταστρέφει τα σχέδια, τους στόχους, τις ιδέες, ακόμα και τις σκέψεις πριν καν γίνουν πράξεις, ασκώντας διαρκώς κριτική για όλα αυτά και γεμίζοντας το μυαλό σας με θεωρίες που δεν έχουν καμία βάση ή επιχείρημα. Εχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις ως προς το τι εστί επιτυχία, αλλά και ως προς το πώς θα πρέπει κανείς να ζει τη ζωή και να «χτίζει» την καριέρα του.

Ο τύπος με την αρνητική ενέργεια

Είτε είναι φίλος είτε συνάδελφος, είναι ο άνθρωπος που έχει να πει πάντοτε έναν αρνητικό λόγο και τείνει να κατηγορεί διαρκώς τους άλλους και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις ή τα λόγια του. Οσο εσείς κάνετε παρέα με αυτόν τον άνθρωπο σύμφωνα με την ειδικό, τόσο περισσότερο στερείστε το πάθος σας και απομακρύνεστε από το στόχο σας, ενώ σας κάνει να βλέπετε έναν κόσμο που είναι βουτηγμένος στο μαύρο.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fourteen =