αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 τρόποι για να εξοικονομήσει χρήματα η μικρή επιχείρηση σου

Οι 7 τρόποι για να εξοικονομήσει χρήματα η μικρή επιχείρηση σου

Είναι δεδομένο: Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, πρέπει να είσαι πολύ «σφιχτός» στο μπάτζετ που χρησιμοποιείς. Οκ, εκτός αν προέρχεσαι από κάποια πολύ πλούσια οικογένεια και έχεις άπειρα χρήματα στην άκρη για να τα ξοδέψεις. Επειδή όμως οι περισσότεροι startuppers και νέοι επιχειρηματίες (ειδικά στην Ελλάδα) δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, χρειάζεται προσεκτική οικονομική διαχείριση.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλές startups αποτυγχάνουν, είναι το γεγονός ότι ξεμένουν από χρήματα πολύ γρήγορα. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, βλέπει το ζήτημα στο πρακτικό του σκέλος. Και παραθέτει 7 τρόπους έτσι ώστε η μικρή επιχείρηση σου να εξοικονομήσει χρήματα. Ενώ παράλληλα δεν θα δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της. Είναι σίγουρο ότι μπορείς να κάνεις πολλές από τις παρακάτω κινήσεις άμεσα.

1# Κοινή διαφήμιση. Συνεργάσου με άλλες υπάρχουσες εταιρίες έτσι ώστε ο ένας να κάνει διαφήμιση στον άλλο. ‘Η να ανταλλάξετε ακόμα και λίστες με emails. Καλή επιλογή είναι και η διαφήμιση στα social media.

2# Χρησιμοποίησε website builders. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα site για την εταιρία σου (ειδικά αν θέλεις κάτι απλό), μην δώσεις χρήματα σε εταιρίες για να στο φτιάξουν. Χρησιμοποίησε ένα website builder από τα πολλά που υπάρχουν στην αγορά. Και κάνε το μόνος σου.

3# Μίλα σε events της βιομηχανίας σου. Έτσι θα διαφημίσεις δωρεάν την επιχείρηση σου και το πρόσωπο σου. Αρκεί να έχεις γνώσεις να μεταφέρεις σε άλλους.

4# Μην ενοικιάζεις δικά σου full-time γραφεία. Πλέον μπορείς να εργαστείς εξ αποστάσεως. Από το σπίτι σου ή ακόμα και από κάποιο κατάλληλο cafe.

5# Αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Οκ, τα καινούργια αντικείμενα είναι ωραία, αλλά μπορούν να αδειάσουν τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Κάνε τη δουλειά σου με μεταχειρισμένα και μπορείς να αγοράσεις άλλα στη συνέχεια.

6# Χρησιμοποίησε freelancers και εξωτερικούς συνεργάτες. Μην «φορτώσεις» το μπάτζετ της επιχείρησης με full-time εργαζομένους αμέσως. Μια καλή επιλογή είναι οι freelancers και οι εξωτερικοί συνεργάτες, οι οποίοι θα πληρώνονται για τα tasks που εκπληρώνουν.

7# Ανταλλαγή υπηρεσιών και αγαθών. Μη ξεχνάς ότι και άλλες εταιρίες είναι στην ίδια φάση με εσένα. Οπότε μπορείτε να συνεργαστείτε. Αν για παράδειγμα έχεις μια λογιστική εταιρία και χρειάζεσαι web design, βρες μια τέτοια εταιρία και «ανταλλάξτε» υπηρεσίες. Δωρεάν και για τους δύο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 10 =