αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις, για να φτάσεις στην επιτυχία»: Ένας εκατομμυριούχος, εξηγεί

«Οι 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις, για να φτάσεις στην επιτυχία»: Ένας εκατομμυριούχος, εξηγεί

O Patrick Bet-David είναι Ιρανός μετανάστης, ο οποίος πήγε στις ΗΠΑ και κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία. Ξεκίνησε να εργάζεται στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια, δημιούργησε τη δική του εταιρία. Την PHP Agency Inc. Η οποία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην χρηματοπιστωτική αγορά, εστιάζοντας στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Ο ίδιος έγινε πολύ δημοφιλής στα social media όταν δημοσίευσε το βίντεο «Η ζωή ενός επιχειρηματία σε 90 δευτερόλεπτα», που συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές στα κοινωνικά μέσα. Ένα εκπληκτικό βίντεο, το οποίο είχαμε δημοσιεύσει εδώ στο It’s Possible πριν μερικές ημέρες.

Μιλώντας τώρα στο αμερικανικό Entrepreneur.com, ο γνωστός εκατομμυριούχος, παραθέτει τις 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, έτσι ώστε να φτάσεις στην επιτυχία.

Μετακίνησε την ενέργεια σου σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις: Ο Patrick Bet-David το κατάλαβε γρήγορα στη ζωή του. Δεν έχει νόημα να δίνεις την ενέργεια σου σε πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. «Δεν θέλω να ξοδεύω ούτε ένα δευτερόλεπτο σε πράγματα για τα οποία δεν έχω το έλεγχο» τονίζει. Κάνε μια λίστα με πράγματα στα οποία δεν έχεις την έλεγχο και σταμάτα να δίνεις την ενέργεια σου σε αυτά. Εστίασε στο να βελτιώσεις τις δυνάμεις και τις συνήθειες σου.

Άλλαξε «καρότα»: Όπου καρότα βάλε τη λέξη στόχους. Πολλοί άνθρωποι έχουν καθοδική πορεία από ένα σημείο και μετά επειδή ακριβώς… ξέμειναν από στόχους. Πρέπει πάντα να έχεις κάποια «καρότα» μπροστά σου και να τρέχεις για να τα κατακτήσεις. Κοίτα τους στόχους σου και επέκτεινε τους. Έτσι θα μπορέσεις να είσαι σε εγρίχορση.

Μεγάλωσε το κύκλο σου: Όταν ο Patrick Bet-David  ξεκίναγε, βρέθηκε πολλά σε πολλά προβλήματα τα οποία δεν τα περίμενε. Πάνω σε διάφορα αντικείμενα όπως τα νομικά ή η λογιστική. Τι έκανε; Πολύ απλά δεν κάθισε ποτέ να μάθει αυτά τα αντικείμενα. Αντί για αυτό δημιούργησε μια ομάδα από εξειδικευμένος ανθρώπους στο κάθε κομμάτι, οι οποίοι ανέλαβαν τη δουλειά. «Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους που γνωρίζουν τα πράγματα που δεν γνωρίζω», λέει ο ίδιος.

Προσδοκίες: Οι προσδοκίες αλλάζουν όσο προχωράμε. Πρέπει να τις ορίζουμε κάθε τόσο, και να είναι ρεαλιστικές. Το σημαντικότερο, είναι ότι πρέπει να τις συζητάμε με την ομάδα ή την οικογένεια μας, έτσι ώστε και αυτοί να είναι μαζί μας στην όλη προσπάθεια και να μην υπάρχουν «τριβές».

Άλλαξε το πρόγραμμα σου: Ο γνωστός εκατομμυριούχος έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα και το τηρεί κατά γράμμα. Για παράδειγμα, οι Κυριακές είναι η ημέρα που περνά με την οικογένεια του. Κάτι που το γνωρίζουν και τα μέλη της οικογένειας του. Ενώ αν κάτι δεν είναι στο πρόγραμμα γενικότερα , δεν μπορεί να γίνει.

Η συνολική προοπτική: Πρέπει πάντα να έχεις έναν στόχο. Και αυτός να είναι μακριά από τους ανταγωνιστές ή τις αποτυχίες του παρελθόντος. Μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσεις κάτι μόνο ή να χρειαστείς να μεγαλώσεις την ομάδα. Δες τα δεδομένα και όρισε τον στόχο. Ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά ο Bet-David, πολλές φορές είναι χρήσιμο να κάνεις zoom out και να δεις τη ζωή σου σαν μια ταινία. «Είναι πιο διασκεδαστικό έτσι», σημειώνει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 14 =