αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 «μικρές» εταιρίες, που αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον

Οι 6 «μικρές» εταιρίες, που αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον

Πολλές φορές οι μεγάλες ιδέες έρχονται σε μικρό περιτύλιγμα αφού μικρές επιχειρήσεις αποδεικνύεται ότι έχουν μεγάλη δύναμη επηρεασμού στις κοινότητες, στους πελάτες τους και γενικότερα στον πλανήτη. Η λίστα του περιοδικού Fortune περιλαμβάνει έξι εταιρείες, οι οποίες μπορεί να έχουν ετήσια έσοδα μικρότερα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αλλά ωστόσο ο θετικός αντίκτυπός τους υπερισχύει του οικονομικού μεγέθους τους.

Blackbaud (Αμερική)

Η εταιρεία, με έδρα το Charleston, S.C., πωλεί επιχειρησιακό λογισμικό για μεγάλα φιλανθρωπικά projects. Συνέβαλε το 2014 στο ice bucket challenge, κατά το οποίο η Ένωση ALS συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της νόσου του Lou Gehrig. Το 2015, το Southern Methodist University χρησιμοποίησε το λογισμικό της Blackbaud για να διαχειριστεί ένα τεράστιο έργο συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω του οποίου οι δωρητές συγκέντρωσαν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να βελτιώσουν την πανεπιστημιούπολη, τα προγράμματα υποτροφιών και τις παροχές επιδομάτων του πανεπιστημίου. Όπως και άλλες εταιρείες λογισμικού για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Adobe Systems, η Blackbaud έχει μεταφερθεί σε ένα μοντέλο cloud συνδρομής λογισμικού γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστούν οι μετοχές της από τον Αύγουστο του 2014.

Medentech (Ιρλανδία)

Εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να ευχαριστήσουν αυτόν τον κατασκευαστή απολυμαντικού υλικού για το πόσιμο νερό τους. Όταν οι ταμπλέτες της Medentech εισαχθούν σε μολυσμένο νερό σκοτώνουν μέσα σε 30 λετπά τους μικροοργανισμούς, που προκαλούν χολέρα, τυφοειδή πυρετό και δυσεντερία. Περίπου 20 χώρες και μεγάλοι φορείς πρώτων βοηθειών βασίζονται στις εν λόγω ταμπλέτες σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και καταστροφικών σεναρίων. Οι ταμπλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη γεωργία.

Tableau (Αμερική)

Με έδρα το Σιάτλ η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάλυση δεδομένων και το visualization. Σε συνεργασία με την PATH, μια διεθνή οργάνωση υγείας, βοήθησε στη δημιουργία ενός συστήματος επιτήρησης ασθενειών που έχει μειώσει τις αναφερθείσες λοιμώξεις ελονοσίας στη Ζάμπια κατά 93% από το 2014. Βρίσκεται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σε ένα σύστημα που θα μπορούσε να κατευθύνει την επισιτιστική βοήθεια πιο γρήγορα σε ευάλωτες κοινότητες.

View (Αμερική)

Χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται ηλεκτροχρωμία, η οποία επιτρέπει στα υλικά να αλλάζουν χρώμα με βάση την έκθεσή τους στο φως, η View δημιούργησε ένα δυναμικό γυαλί που μειώνει απότομα τη θερμότητα και τη λάμψη. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20%. Από την ίδρυσή της το 2007, η View έχει προμηθεύσει παράθυρα για πάνω από 500 εμπορικά κτίρια.

HackerOne (Αμερική)

Μέσω προγραμμάτων “Bounty Bug”, αυτή η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συνδέει εταιρείες με εξειδικευμένους hackers προκειμένου να εντοπιστούν ευπάθειες στο λογισμικό. Ορισμένες οργανώσεις, όπως το Υπουργείο Άμυνας, η General Motors και η Starbucks, πληρώνουν για τις υπηρεσίες, αλλά η HackerOne λειτουργεί pro bono για μερικά από τα έργα ανοιχτού κώδικα που παρέχουν μεγάλο μέρος της υποδομής του Διαδικτύου.

Peat (Γερμανία)

Όταν τα φυτά προσβάλλονται από ασθένειες ή παράσιτα, παράγουν ξεχωριστά ορατά “μοτίβα” στα φύλλα τους. Η Peat δημιούργησε την εφαρμογή Plantix για τους αγρότες, η οποία επιτρέπει σε μια κάμερα τηλεφώνου να ανιχνεύει τα “μοτίβα” στα πρώιμα στάδια και έπειτα να στέλνει οδηγίες σχετικά με συγκεκριμένες θεραπείες. Σε ορισμένα μέρη της Ινδίας, όπου έως και το 30% των συγκομιδών χάνονται κάθε χρόνο από ασθένειες και παράσιτα, έχει γίνει ένα ανεκτίμητης αξίας εργαλείο.

Πηγή: Businessnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − five =