αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 ελληνικές εταιρίες που θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο Arab Health 2018

Οι 6 ελληνικές εταιρίες που θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο Arab Health 2018

Μια ακόμα πρωτοβουλία, που έρχεται να ενισχύσει τις αναγκαίες για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας -όπως όλοι παραδέχονται- δράσεις εξωστρέφειας, πρόκειται να υλοποιηθεί στα τέλη του μήνα. Η πρωτοπόρα ομάδα ελληνικών επιχειρήσεων που στήριξε την πρωτοβουλία “Advancing eHealth in Greece”, η οποία γεννήθηκε το 2017 στελεχώνοντας την 1η Ελληνική αποστολή και 1ο Ελληνικό περίπτερο σε διεθνή διοργάνωση του χώρου της ψηφιακής υγείας (eHealth Week Malta 2017) με την υποστήριξη του Enterprise Greece, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα οργανώνοντας τη 2η Ελληνική αποστολή και Ελληνικό περίπτερο αυτή τη φορά βάζοντας πλώρη για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκδηλώσεις, το Arab Health που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου 2018, στο Ντουμπάι (ΗΑΕ). Η διοργάνωση αυτή, που θεωρείται από τις σπουδαιότερες στο είδος της παγκοσμίως, αναμένεται να συγκεντρώσει φέτος 4.000 εκθέτες, 40 εθνικά περίπτερα και πάνω από 110.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Με δεδομένη την υστέρηση της χώρας μας –πλην σποραδικών εξαιρέσεων– στο χώρο της ψηφιακής υγείας (καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις στις περισσότερες κατηγορίες μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε.), η ελληνική αποστολή, την οποία διοργανώνει και συντονίζει το Advancing eHealth in Greece, εκτός του ότι είναι η 2η οργανωμένη προσπάθεια τέτοιου μεγέθους, αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής: οι συμμετέχοντες καλούνται αφενός να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες, αφετέρου να δικτυωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να προκύψουν επαφές, ενδιαφέρον, πωλήσεις και συνέργειες.

Η Ελληνική αποστολή στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες eHealth Forum, Dravity Health, Gnomon, Med-I.S., Siba Soft, Sigmasoft, θα έχει δικό της περίπτερο στο χώρο της εκδήλωσης όπου κάτω από την Ελληνική εθνική ομπρέλα, μέλη της αποστολής θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περιγράφοντας τις δυνατότητές τους και αναλύοντας τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στο εθνικό σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν και λύσεις σχετικά με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ψηφιακές εφαρμογές, και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης. Τέλος, ο στόχος της αποστολής είναι να λειτουργήσουν τα μέλη σαν επιχειρηματικοί πρεσβευτές της Ελλάδας σε μια συντονισμένη προσπάθεια προώθησης για τις αναπτυξιακές προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει –στον αντίποδα της κρίσης– η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική γεωγραφική της θέση μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, αλλά και χάρη στο παγκοσμίου κλάσης επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

O χώρος της ψηφιακής υγείας σημειώνει ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να κάνει πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική την περίθαλψη και κυρίως την πρόληψη, αλλά και να δώσει λύσεις στα ογκούμενα προβλήματα από τη γήρανση του πληθυσμού, λόγω σημαντικής αύξησης του προσδόκιμου ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% των πολιτών στις χώρες-μέλη της θα είναι άνω των 65 ετών (silver economy) το 2025, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό από κοινωνικής και οικονομικής άποψης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στο Arab Health 2018 στο Ντουμπάι, αλλά και τις δράσεις του eHealth Forum, μπορείτε να βρείτε στο www.ehealthforum.org

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =