αρχικηVIRALΟι 5 κινήσεις που μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου πιο ευχάριστη

Οι 5 κινήσεις που μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου πιο ευχάριστη

Μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, μπορούν να φέρουν μεγάλα και θετικά αποτελέσματα στη διάθεση σας. Γιατί λοιπόν αυτές να μην αφορούν στη διακόσμηση του σπιτιού σας;

Αλλωστε, αυτό αποτελεί το χώρο στον οποίο περνάτε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας είτε για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε είτε για να διασκεδάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αν θέλετε να τον ανανεώσετε, επιλέξτε αντικείμενα και χρώματα όχι μόνο με βάση τις τάσεις και τις προ-τάσεις στον κόσμο του ντιζάιν, αλλά με κριτήριο το πόσο ανταποκρίνονται στην ανάγκη σας για μια πιο χαρούμενη ζωή και καλή ψυχολογία.

Η Εμα Μπλόμφιλντ, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων από την Αυστραλία μοιράστηκε τις συμβουλές της στην Daily Mail και εξηγεί γιατί τα αξεσουάρ με στρογγυλή επιφάνεια παίζουν σπουδαίο ρόλο στην τελική εικόνα.

Τα ουδέτερα χρώματα

Σύμφωνα με την άποψη της έξπερτ, αν και τα χρώματα είναι μια πολύ προσωπική επιλογή, αφού εξαρτώνται από το γούστο κάθε ανθρώπου, ο τόνος τους μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στα συναισθήματα. Για το λόγο αυτό, προτείνει να αποφεύγετε τα φωτεινά neon χρώματα ιδιαίτερα στα τμήματα του σπιτιού, όπως η κρεβατοκάμαρα, η οποία θα πρέπει να «ντύνεται» με ουδέτερες αποχρώσεις.

Παρόλα αυτά, για όσους αγαπούν τα statements και τα έντονα χρώματα που φέρνουν ζωντάνια, όπως το κίτρινο και το πράσινο, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με μικρότερες διαστάσεις, όπως το μπάνιο ή το χολ.

Το στρωμένο κρεβάτι

Αγγαρεία, υποχρέωση ή ο βασικότερος λόγος για να φοράτε καθημερινά το πιο λαμπερό σας χαμόγελο; Αν και το πρωινό ξύπνημα είναι «βασανιστήριο», το στρώσιμο του κρεβατιού ασκεί επιρροή στην ψυχολογία σας. Το υπνοδωμάτιο δείχνει να βρίσκεται σε τάξη και αρμονία, βοηθώντας τη διάθεση να ανέβει στα ύψη. Η Μπλόμφιλντ συστήνει να υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια και για το υπόλοιπο σπίτι σας.

Τα μικρά έργα τέχνης

Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού είναι το γεγονός, ότι επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας στη συνολική εικόνα των χώρων και όχι στις μικρές λεπτομέρειες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως για παράδειγμα τα έργα τέχνης, τα οποία για την έξπερτ είναι το Α και το Ω και δεν θα πρέπει να παραλείπονται σε καμία περίπτωση, ενώ αντίστοιχες ευεργετικές ιδιότητες έχουν τα φυτά και ο φωτισμός.

Τα φρέσκα λουλούδια

Πολύχρωμα και με υπέροχο άρωμα, τα φρέσκα λουλούδια θεωρούνται το ιδανικότερο αντίδοτο ενάντια στην κακή ψυχολογία. Η Μπλόμφιλντ υποστηρίζει, ότι θα πρέπει να επενδύετε λίγα χρήματα κάθε εβδομάδα για να αποκτήσετε ένα όμορφο μπουκέτο λουλουδιών που θα στολίσει το χώρο σας, θα τον ομορφύνει και θα απογειώσει τη διάθεση σας. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Rutgers έδειξε, ότι οι άνθρωποι όχι μόνο δημιουργούν ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα λουλούδια, αλλά αυτά αυξάνουν την επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους, με τους συμμετέχοντες στη μελέτη να συμπληρώνουν ότι ένιωθαν λιγότερο άγχος και στενοχώρια.

Οι στρογγυλές επιφάνειες

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, το περίγραμμα της επιφάνειας κάθε αντικειμένου επηρεάζει τη στάση -συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι σε αυτό. Η διακοσμήτρια όμως τονίζει, ότι οι στρογγυλές επιφάνειες είναι καταλληλότερες, γιατί αφενός, παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον οπτικά, αφετέρου διακοσμούνται πιο εύκολα και φέρνουν μια αίσθηση «ζεστασιάς» στο χώρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =