αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες της εποχής μας

Οι 5 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες της εποχής μας

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Νέοι επιχειρηματίες, φτιάχνουν καινοτόμα projects και πολύ σύντομα φτάνουν στην απόλυτη επιτυχία. Ο Mark Zuckerberg έφτιαξε το Facebook σε ηλικία μόλις 19 ετών. Λίγο μετά, ήταν γνωστός σε όλο τον πλανήτη και ο ίδιο να έχει αποκομίσει πολλά χρήματα. Παρόμοια πορεία και για τον Kevin Systrom, ιδρυτή του Instagram. Το ίδιο και για τον Evan Spiegel, ιδρυτή του Snapchat. Και τόσοι άλλοι. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

Πως όμως κατάφεραν όλοι αυτοί να φτάσουν από το μηδέν, στην απόλυτη επιτυχία; Ποιο ήταν το πλάνο που εφάρμοσα; Αλλά και πως μπόρεσαν να κρατηθούν στην κορυφή; Μια μεγάλη συζήτηση, με πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα. Τις απαντήσεις προσπαθεί να δώσει σε άρθρο του το αμερικανικό site inc.com. Και περιγράφει τις 5 καθημερινές συνήθειες που έχουν τέτοιοι επιτυχημένοι άνθρωποι. Ίσως κάπου εκεί, να κρύβεται και το μυστικό της επιτυχίας.

1- Γράφουν τους στόχους τους: Το έχει πει και ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Πρέπει να γράφεις τους στόχους σου, για να τους έχεις πάντα σε πρώτο πλάνο και να μην τους ξεχνάς. Ο ίδιος από μικρό παιδί κρατά σημειώσεις. Κάτι που τον βοηθά στο να εξελίξει τα project του, να βάζει σε μια σειρά τις ιδέες του και να τις κάνει πράξη.

2- Παίρνουν γρήγορες αποφάσεις: Όταν ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι σας, μπορείτε να δράσετε γρήγορα. «Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που παίρνουν καλές αργές αποφάσεις» έχει πει ο ιδρυτής της Google, Larry Page. Μην περιμένεις ένα meeting για να πάρεις μια απόφαση, σημειώνεται στο άρθρο του inc.com. Ακόμα και αυτό επιβραδύνει την πρόοδο. Πάρε γρήγορες αποφάσεις και προχώρα μπροστά.

3- Έχουν πνευματική διαύγεια: Μελέτες έχουν δίξει ότι ακόμα και ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει στο να κάνεις καλύτερο focus. Ο δισεκατομμυριούχος, Marc Benioff, το πιστεύει αυτό και κάνει διαλογισμό σχεδόν κάθε ημέρα, τα τελευταία 20 χρόνια. Και θέλει και η ομάδα του στην Salesforce, να κάνει το ίδιος. Για αυτό έχει εγκαταστήσει αίθουσες διαλογισμού σε κάθε όροφο της εταιρίας.

4- Διαβάζουν (πολύ): Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν σταματούν να μαθαίνουν. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν φτάσει στην κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου, είναι «βιβλιοφάγοι». Όπως οι Mark Zuckerberg, Bill Gates, και Warren Buffett. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Bill Gates διαβάζει περίπου 50 (!) βιβλία το χρόνο, όπως έχει δηλώσει.

5- «Επαναφορτίζουν» το μυαλό: Είναι δεδομένο ότι χρειάζεσαι ενέργεια για να «τρέξεις» τέτοιους κολοσσούς. Χρειάζεται να γίνεται σωστή διαχείριση δυνάμεων και «επαναφόρτηση» του μυαλού. Ο Mr Amazon, Jeff Bezos, καταφέρνει κάτι τέτοιο μέσω του ύπνου. Όπως έχει πει, αν καταφέρνεις να κοιμάσαι 8 ώρες, τότε όλη την υπόλοιπη ημέρα είσαι πολύ πιο παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 3 =