αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, αν θες να ξεκινήσεις μια startup χωρίς επενδυτές

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, αν θες να ξεκινήσεις μια startup χωρίς επενδυτές

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες, όταν ξεκινούν μια νέα επιχείρηση -ειδικά στο πεδίο της καινοτομίας- έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους από την Day 1: Το πως θα βρουν επενδυτές, οι οποίοι θα τους δώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να αναπτύξουν την επιχείρηση τους. Ωστόσο, μια νέα επιχείρηση, μπορεί να ξεκινήσει και με τα δικά σου χρήματα.

Φυσικά, αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Αλλά σίγουρα εμπεριέχει κάποια πλεονεκτήματα, όπως το ότι έχεις στο 100% τον έλεγχο του project σου. Δεν θα κάνεις κάτι που δεν θες, απλά επειδή το θέλουν… οι επενδυτές. Επίσης, αν τα πας καλά, δεν χρειάζεται να μοιραστείς τις ανταμοιβές των κόπων σου με κανέναν.

Από την άλλη μεριά, αν επιλέξεις να κινηθείς σε αυτόν τον δρόμο, ρισκάρεις τα χρήματα σου, τον χρόνο σου και τους γενικότερους πόρους σου. Τι πρέπει να κάνεις; Το inc.com παραθέτει τις 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, για να αποφασίσεις αν θα τολμήσεις το μεγάλο βήμα.

1# Θέλω το 100% της επιχείρησης μου, αλλά ταυτόχρονα να έχω και μια μικρότερη ανάπτυξη;
(ναι χωρίς λεφτά επενδυτών, όλα θα γίνουν πιο αργά λογικά)

2# Μπορώ να δώσω αξία στους πρώτους πελάτες μου, έτσι ώστε στην συνέχεια να επανεπενδύσω τα χρήματα;

3# Μπορώ να βρω κάποιον συνεργάτη για να συνδράμει οικονομικά;

4# Χρειάζονται κεφάλαια για να τεστάρω την ιδέα μου;

5# Είμαι πρόθυμος, οικονομικά και συναισθηματικά, να δεχτώ ότι μπορεί η προσπάθεια να αποτύχει;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 4 =