αρχικηVIRALΟι 5 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς και μπορούν να σου χαρίσουν τον τέλειο ύπνο

Οι 5 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς και μπορούν να σου χαρίσουν τον τέλειο ύπνο

Η καθιστική ζωή και η έλλειψη γυμναστικής από τη ζωή μας δεν κάνουν απλά κακό στην ντουλάπα μας και στο τζιν που δεν λέει να κουμπώσει, αλλά κυρίως στο σκελετό και τους μύες μας.

Γόνατα που πονάνε όταν ανεβαίνουμε τις σκάλες, μέση που έχει ”τσιμπήματα” όταν καθόμαστε πολλές ώρες και πόδια που μουδιάζουν είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα κακής σωματικής κατάστασης.

Παρακάτω θα βρεις μερικές εύκολες ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις στο κρεβάτι, πριν κοιμηθείς ώστε να αποσυμπιέσεις τους μύες και τις αρθρώσεις σου και να κοιμηθείς καλύτερα.

Γόνατα στο στήθος

Ξεκίνα να χαλαρώνεις τη μέση σου με αυτή τη βασική άσκηση. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα για κάθε πόδι και μην ξεχνάς τις αναπνοές σου.

Spinal Twist

Με αυτή την άσκηση θα χαλαρώσεις το κάτω μέρος της μέσης σου, που καταπονείται από την καθιστική ζωή. Μείνε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσεις ότι η σπονδυλική σου στήλη τεντώνεται. Μπορεί να ακούσεις κάποια κρακ, μην τρομάξεις και ΜΗΝ πιέσεις την μέση σου περισσότερο.

Γόνατα ψηλά

Σειρά έχουν τα πόδια και τα γόνατα. Αυτή η άσκηση θα ξεμουδιάσει τους μηρούς σου και θα τα αποσυμπιέσει την πίεση στα γόνατά σου. Μείνε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα.

Tέντωμα μηρών

Τέλος γύρνα στο πλάι, κράτησε τον αστράγαλό σου και τράβηξε το πόδι σου προς τα πίσω. Με αυτή την άσκηση θα ολοκληρώσεις το τέντωμα των μηρών- μείνε για άλλα 30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση.

Χαλάρωμα μέσης

Λίγο πριν κοιμηθείς, γύρνα μπρούμυτα και τέντωσε για μια τελευταία φορά τη μέση σου. Μείνε για άλλα 30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση και είσαι έτοιμη για ύπνο!

Πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eighteen =