αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συναισθηματικές «δοκιμασίες» που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας

Οι 4 συναισθηματικές «δοκιμασίες» που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας

Αναμφίβολα, η επιχειρηματικότητα είναι μια ιδιαίτερη διαδρομή προς τον μεγάλο στόχο. Να φτιάξεις, δηλαδή, μια επιχείρηση με τα δεδομένα που θέλεις, να έχεις οικονομική ελευθερία και να φέρεις ταυτόχρονα μια αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν το προϊόν ή την υπηρεσία σου. Είναι επίσης σίγουρο, ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι για όλους.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, εστιάζει στο… πιο συναισθηματικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Αφού και η διαχείριση των συναισθημάτων, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαδρομή σου. Ακολουθούν οι 4 συναισθηματικές «δοκιμασίες» που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας.

1- Απόρριψη: Δεν έχει σημασία σε ποιο στάδιο έχει φτάσει η επιχείρηση σου. Κάποια στιγμή θα βιώσεις την απόρριψη. Είναι εκείνη η στιγμή που πρέπει να είσαι ψύχραιμος, να δεις τα δεδομένα, τι έκανες λάθος, και να πας παρακάτω. Μακροπρόθεσμα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος μέσα από τέτοιες καταστάσεις.

2- Ζήλια: Ειδικά στην εποχή των social media, είναι εύκολο να δεις την ζωή και τις επιτυχίες άλλων επιχειρηματιών. Αυτό μπορεί να σου βγάλει το αίσθημα της ζήλιας. Είναι ανθρώπινο. Το θέμα είναι όμως πως αντιμετωπίζεις την ζήλια σου. Αν μείνεις στις αρνητικές σκέψεις, δεν θα κερδίσεις τίποτα. Αντίθετα, αν δεις το «γιατί» και το «πως» φτάνουν στην επιτυχία κάποιοι άλλοι, ίσως να καταφέρεις να βρεθείς και εσύ στον ίδιο δρόμο.

3- Μοναξιά: Το έχουμε ξανά πει. Η επιχειρηματικότητα είναι συχνά μοναχική, ακόμα κι αν φαίνεται ότι περιβάλλεσαι από ανθρώπους. Λίγος ελεύθερος χρόνος και λίγοι αυτοί που καταλαβαίνουν το όραμα σου. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις μόνος, όμως μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Ακόμα κι αν είσαι ένας solopreneur, επεδίωξε να πηγαίνεις σε events, co-working χώρους ή γενικότερα να εργάζεσαι έξω από τους 4 τοίχους.

4- Επιτυχία: Κι όμως είναι και αυτό ένα άγχος. Η επιτυχία, αρκετές φορές, δεν είναι ακριβώς έτσι όπως την φανταζόμαστε. Πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν από ένα σημείο και βρέθηκαν σε ένα άλλο, πολύ μακριά από ό,τι μπορεί να είχαν φανταστεί ή να σχεδίαζαν. Για να μην αλλοιωθείς, χρειάζεται να θυμάσαι πάντα το γιατί ξεκίνησες, και το ποιους θέλεις να βοηθήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + nine =