αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις να χρησιμοποιείς, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι 4 λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις να χρησιμοποιείς, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος, δείχνουν περισσότερα πράγματα από ότι ίσως νομίζεις. Θα το καταλάβεις αν συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν πετύχει μεγάλους στόχους στη ζωή τους, και κάνεις την σύγκριση με το πως μιλούν οι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει κάτι αξιόλογο. Δεν έχει σημασία σε πιο πεδίο έχει έρθει η επιτυχία. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει πετύχει κάποιους μεγάλους στόχους σχετικά με την υγεία του, τα επαγγελματικά ή τον αθλητισμό.

Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν τον δικό τους τρόπο σκέψης, ο οποίος φαίνεται και στο λεξιλόγιο τους.  Το αντίστοιχο κάνουν επίσης οι μη πετυχημένοι. Χρησιμοποιούν λέξεις που μπορεί να δείχνουν αμφιβολία, ανασφάλεια και έλλειψης αληθινής πίστης στον εαυτό τους.

Εκεί ακριβώς εστιάζει το αμερικανικό inc.com. Και παραθέτει 4 συγκεκριμένες λέξεις που πρέπει να πάψεις να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος. Μήπως χρησιμοποιείς ήδη κάποιες από αυτές;

1# Ίσως: Αυτή η λέξη δεν βγάζει κάποια αρνητικότητα. Αλλά δείχνει ότι μάλλον… δεν είσαι διατεθειμένος να πραγματοποιήσεις αυτό που περιλαμβάνει η πρόταση. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται επειδή απλά φοβάσαι να πεις «όχι». Στο τέλος της ημέρας όμως, συνήθως σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

2# Προσπαθώ: «Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το project μέχρι την Πέμπτη». «Θα προσπαθήσω να αρχίσω να τρώω πιο υγιεινά». Και άλλα τέτοια παραδείγματα… προσπαθειών. Τα έχουμε ακούσει (ή τα έχουμε πει) όλοι. Αυτή η λέξη συνήθως χρησιμοποιείται για να μην δεσμευτούμε για κάτι, ακόμα κι αν είναι πραγματική ανάγκη.

3# Θέλω: Επίσης δεν έχει κάτι αρνητικό, με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λέξη δείχνει την όποια έλλειψη μπορεί να υπάρχει στην ζωή σου. Πολλά μπορεί να θέλουμε να συμβούν. Το «κλειδί» εδώ, είναι να αντικαταστήσεις αυτή τη λέξη με πράξεις.

4# Σύντομα: Η TOP λέξη για… αναβολές. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι ή όταν σου προτείνει μια ιδέα κάποιος άλλος. Δεν ξεκινάς να εργάζεσαι για αυτό, αλλά λες ότι θα το κάνεις σύντομα. «Θα ξεκινήσω μια επιχείρηση σύντομα», είναι μια φράση που θα ακούσεις σε επιχειρηματικά events. Τελικά, το «σύντομα» τις περισσότερες φορές δεν έρχεται ποτέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 16 =